open-navfaktor-logo
search
Zastupnici pitaju
MUP platio, Ćevabdžinica "Zmaj" zaradila: Koliko su policajci pojeli i popili za vrijeme Povorke ponosa
Komesar Nusret Selimović naveo je da je Uprava policije MUP-a KS  u septembru isplatila naknade u bruto iznosu oko 445.000 KM po osnovu angažmana 1.188 policijskih službenika  za ostvarenih 18.029 prekovremenih sati
11.12.2019. u 09:27
get url
text

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Admela Hodžić uputila je pitanje Vladi Kantona Sarajevo koliko je novca izdvojeno iz budžeta Kantona Sarajevo za organizaciju i osiguranje Povorke ponosa.

Zastupnici je odgovoreno da iz razdjela Ministarstva finansija Kantona Sarajevo nisu izdvojena sredstva za organizaciju i osiguranje Povorke.

S druge strane, komesar Nusret Selimović u odgovoru zastupnici Hodžić naveo je da je Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za septembar 2019. godine izdvojila sredstva na ime isplate naknade po osnovu angažmana 1.188 policijskih službenika Uprave policije za ostvarenih 18.029 prekovremenih sati rada i to u bruto iznosu oko 445.000 KM.

- Pored toga, evidentirani su izdaci u iznosu od 1.123,20 KM na poziciji 613900 Ugovorene i druge posebne usluge, na ime nabavke osvježavajućih bezalkoholnih pića za policijske službenike. Sredstva na navedenim pozicijama su realizirana zbog pojačanog obima poslova i vanrednog angažmana policijskih službenika na realizaciji mjera osiguranja javnih okupljanja u septembru 2019. što uključuje osiguranje javnog okupljanja Dani tradicionalne porodice, Prve bh. povorke ponosa – "ima izać" i javnog skupa koji je neformalna grupa građana pod nazivom Iskorak, održala protiv održavanja Prve bh. povorke ponosa – navedeno je u odgovoru komesara Selimovića.

Ministar unutrašnjih poslova Admir Katica u odgovoru zastupnici Hodžić naveo je da su u računovodstvenim evidencijama MUP-a KS evidentirana sredstva u iznosu od 8.400 KM.

- Za razdjel 17 glava 01 evidentirana su sredstva u iznosu od 8.400 KM, uplaćena dobavljaču SUR Ćevabdžinici "Zmaj" za potrebe nabavke vanrednih obroka policijskim službenicima koji su učestvovali u osiguranju najavljenog skupa Povorka ponosa održanog 8. septembra 2019. godine – naveo je ministar Katica.

Iz ostalih ministarstva koja čine Vladu Kantona Sarajevo navedeno je da nije bilo finansijskih izdataka za organizaciju Povorke ponosa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.