open-navfaktor-logo
search
Trener Plavih
Mulalić: Neki su ljubili grb Želje, a otišli su u drugi klub za 100 eura više! Jel vrijedi Željina ljubav 100 eura?
Fudbaleri Željezničara u 25. kolu Premijer lige BiH sutra na Grbavici dočekuju Leotar iz Trebinja.
08.04.2022. u 16:03
get url
text

Sarajevski tim odigrao je loše u prošlom kolu u kojem je poražen od Posušja sa 3:2, a sutra ih očekuje novi duel sa ekipom iz donjeg dijela tabele.

Trener Edis Mulalić nada se pobjedi, ali poziva na oprez, ističući da su ekipa koja "nema luksuz da kaže da će nekoga lako pobijediti".

- Moramo dati 300 posto, jer nismo ekipa koja može nekoga lako pobijediti, pogotovo ekipe koje se "bore za život" - rekao je Mulalić, koji je govorio i o porazu u Posušju:

- Žao mi je navijača koji odvajaju svoju crkavicu da dođu nas da bodre. I svaka im čast. Nisam nikada ni sumnjao. Odigrali smo malo lošiju utakmicu nego inače. Oscilacija će još biti. 

Situacija finansijska? Izgleda da javnost ne zna. Zašto je dobar poraz? Da izađemo jači i bolji i s drugfe strane da vidimo ko nam je prijatelj, a ko nije. I zato Bog pošalje poraz.

Čim nestane para, svi se razbježe. Zato treba pružiti podršku igračima. Što? Ljudima se duguje 10, 11 plata. Do 31. marta uopće nam nije bio fudbal u fokusu. Mi smo samo pričali o licenci, o dobijanju licence. Teško je bilo namjestiti glave igrača.

Ovdje je sjedio trener koji je rekao da klub ne postoji (bivši trener Tomislav Ivković izjavio da klub ne postoji, op.a). Postoji, itekako će postojati. Niko od nas tu ne reaguje. Kako bolan? Ovo će itekako postojati. Postojat će zbog igrača koji su se odrekli plaća, bonusa...

Primjer drugi je Beća mali. Zove ga par klubova, a on kaže Neću ja dok me Željo ne otjera - kazao je Mulalić, pohvalivši rad Uprave FK Željezničar.

Trener Želje je poručio kako je ovo jedan od najjeftinijih igračkih kadrova u državi. 

- Ova grupa igrača, ja to nikad nisam vidio da su ljudi toliko spremni, oni svi imaju pamet, svi imaju porodice, to se mora apostrofirati. Pa zašto da im se ne pruži podrška, ja nemam srca, ljudski i karakterno da napadnem te momke. Zašto bolan? Okej, trenerski da mi bolji budemo, ali to niko ne spominje. Pa kaže što si doveo šest, sedam igrača, što si toliko pao? Pa neće niko bez para da igra. Bilo je igrača koji su ljubili grb Želje, a za 100 eura su otišli u drugi klub.

Jel Željina ljubav vrijedi 100 eura? Ne vrijedi, ona vrijedi milijarde eura! Tako mi mislimo, a nekima vrijedi 100 eura, pa pobjegnu i razbježe se. Kaže klub ne postoji, kako bolan ne postoji, klub će postojati, mi smo samo prolazna stanica da izvedemo ovo kako treba, da izvučemo maksimum iz toga. Kažu što si doveo šest sedam igrača koji su imali pauze od šest sedam mjeseci? Pa ne možeš drugo i bolje dovesti, zovem ovoga neće, zovem onoga neće, neće niko bez para da igra - rekao je Mulalić.

Najavio je određene izmjene u ekipi u odnosu na prethodni meč, naglasivši da neće moći da računa na Edina Cocalića koji ima tri žuta kartona. 

Defanzivac Plavih Aleksandar Kosorić kazao je da igrači moraju odigrati mnogo bolje nego u Posušju i pokazati karakter nakon "neplaniranog" poraza.

- Nismo planirali da nam se to može desiti, jer smo bili u dobroj formi. Sutra nas čeka nova utakmica u kojoj moramo pokazati karakter. Nismo zaboravili igrati fudbal, nadam se da je to bio samo loš dan i da ćemo sutra da se pokažemo u pravom svjetlu. Mislim da ekipa dobro radi i bilo bi šteta da to ne prezentujemo na utakmici - izjavio je Kosorić.

Susret između Željezničara i Leotara igra se u subotu na stadionu Grbavica od 15 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.