open-navfaktor-logo
search
Primoran na improvizaciju
Muke selektora Peteva: Protiv Kazahstana ne može računati na četiri standardna reprezentativca
Ivaylo Petev suočava se s velikim problemima pred okupljanje fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine koje je zakazano za ponedjeljak.
01.10.2021. u 08:28
get url
text

Selektoru bh. tima svakodnevno stižu loše vijesti pred gostovanje Kazahstanu i Ukrajini. Prvo je jasno bilo da veznjak Rade Krunić neće konkurisati za narednu reprezentativnu akciju, a onda se povrijedio Miralem Pjanić. U četvrtak je potvrđeno da je Siniša Saničanin pozitivan na koronavirus, a kada tome dodamo činjenicu da će Dennis Hadžikadunić pauzirati zbog žutih kartona, onda je jasno da selektoru i njegovim saradnicima naredni meč neće biti lako pripremiti.

VEZANI TEKST - Zbog čega je Petev pozvao Đumića: Standardni stoper Zmajeva pozitivan na koronavirus

Da mogu nastupiti, vjerovatno bi Hadžikadunić, Saničanin, Pjanić i Krunić bili starteri u Kazahstanu, a ovako će Petev improvizirati. Promjena formacije je izvjesna jer bh. tim je posljednje duele igrao s tri stopera (Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Saničanin), a dvojica sada neće biti dostupna.

U međuvremenu selektor je pozvao Darija Đumića, stopera Twentea, i Sanjina Prcića, veznjaka Strazbura. Riječ je o povratnicima u dres s nacionalnim grbom.

Zmajevi meč u Kazahstanu igraju 9. oktobra, a tri dana poslije slijedi meč s Ukrajinom.

Bh. tim je nakon četiri kola bez pobjede i na kontu ima tri boda poslije remija sa Finskom, Francuskom i Kazahstanom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.