Nakon što je obraćeno 98,85 posto biračkih mjesta Muhić ima 9.735 glasova, nezavisni kandidat Asim Aljić osvojio je 4.808, dok Hajrudin Kozarević iz Socijaldemokratske partije (SDP) ima 3.033 osvojena glasa.

- Očekivali smo ovaj procenat podrške, mada bih volio da je bila veća izlaznost. Pobjeda znači kontinuitet onoga što je radio rahmetli Samir Kamenjaković, imamo usaglašane projekte i ciljeve i idemo dalje - kaže Muhić za Faktor.

Podsjećamo, prijevremeni izbori u Živinicama organizirani su nakon smrti Samira Kamenjakovića, koji je preminuo 11. marta.

- Ovo je i pobjeda bosanskohercegovačkog političkog bloka, koji zagovara da živimo jedni sa drugima, a ne jedni pored drugih. To je dodatni vjetar u leđa i odraz onoga što ćemo imati na federalnom i državnom nivou - kaže Muhić.

O tome šta građani Živinica mogu očekivati u narednih godinu i četiri mjeseca, Muhić kaže da postoje usaglašeni projekti i odluke s Gradskim vijećem.

- Imamo podršku Gradskog vijeće za rješavanje najvećih izazova kao što je putna infrastruktura, vodosnabdijevanje, nastavak privrednog rasta... Mi imamo najbrže rastuću privredu, najveći bruto društveni proizvod po glavi stanovnika i ostvarenu dobit, najveći broj zaposlenih u odnosu na broj stanovnika, iznad smo prosjeka Tuzlanskog kantona i Federacije Bosne i Hercegovine. Želimo nastaviti biti partneri domaćim poslodavcima i stranim investitorima - naveo je Muhić.