open-navfaktor-logo
search
Derbi 25. kola
Može li Sarajevo prekinuti Veležovu seriju bez poraza?
Posljednji susret 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ujedno je i derbi ove runde domaćeg šampionata, a od 18 sati u Mostaru se sastaju Velež i Sarajevo.
12.04.2021. u 08:21
get url
text

U duel sa liderom prvenstva i aktuelnim šampionom naše zemlje Rođeni ulaze oslabljeni. Naime, strateg Mostaraca Feđa Dudić u današnjem meču neće moći računati na usluge Denisa Zvonića, Mehmeda Ćosića, Obrena Cvijanovića i Slaviše Radovića.

- Četiri standardna igrača fale za bilo koju ekipu, a ne za Velež jer roster nije toliko širok. Imamo ono što imamo, ali probat ćemo napraviti ekipu da se dostojno suprostavimo protivniku. Nadam se da ćemo na volju i želju uspjeti nadoknaditi izostanke - kazao je Feđa Dudić, trener Veleža, dodavši:

- Sarajevo nam dolazi u trenutnku kada se podiglo jer kod Sarajeva je vidljiv napredak u odnosu na igre prije reprezentativne pauze. Posljednje dvije utakmice su odigrali dobro, ostvarili su pobjede bez primljenog pogotka i sigurno da su prevazišli period u kojem su imali krizu igre i rezultata.

Iako oslabljen Velež je u seriji od deset utakmica bez poraza, a svjestan je toga i trener Bordo tima Vinko Marinović.

- Velež igra dobro, pokazuju to i njihovi rezultati. Čeka nas zahtjevna utakmica, ali i mi ulazimo u formu. Nadam se povoljnom rezultatu za nas - rekao je šef stručnog štaba Sarajeva.

Utakmica na stadionu u Vrapčićima igra se od 18 sati, a pravdu u meču koji u direktnom prijenosu možete pratiti na kanalu Arena Sport dijelit će Luka Bilbija iz Prijedora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.