open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Mogu li Zmajevi protiv Nizozemske isprati gorčinu poraza od Sjeverne Irske
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 18 sati na Bilinom polju u 3. kolu Lige nacija dočekuje Nizozemsku.
11.10.2020. u 08:28
get url
text
get url
text

Bit će ovo prilika da izabranici selektora Duška Bajevića pokušaju isprati gorčinu poraza od Sjeverne Irske u polufinalu baraža z Evropsko prvenstvo 2021. godine.

- Igračima uvijek govorim da kada igraju za reprezentaciju trebaju da daju sve od sebe. Cilj uvijek postoji. Mislim da svi znaju šta ih čeka, ne predajemo se, idemo dalje, svaku utakmicu ćemo pokušati da odigramo što bolje. Cilj uvijek postoji. Mislim da svi znaju šta ih čeka, ne predajemo se, idemo dalje, svaku utakmicu ćemo pokušati da odigramo što bolje - kazao je selektor Bajević u najavi utakmice.

Frank de Boer, selektor Lala, u najavi utakmice apostrofirao je jedan detalj iz meča BiH - Sjeverna Irska.

- Edin Džeko je veoma jak na poziciji napadača, a Miralem Pjanić ima ključnu ulogu u veznom redu. Vidjeli smo da Sjeverna Irska u drugom poluvremenu "odsjekla" Džeku i mi to moramo uraditi - objasnio je De Boer.

Bh. tim nikada do sada nije igrao protiv Nizozemske. Naš večerašnji protivnik u dosadašnja dva meča u Ligi nacija odigrao je dva meča.

U prvom je savladao Poljsku sa 1:0, a u drugom poražen od Italije. Zmajevi nakon dva kola imaju samo jedan bod (1:1 protiv Italije i poraz 1:2 od Poljske).

Glavni sudija utakmice na Bilinom polju bit će Istvan Kovacs iz Rumunije, a pomagat će mu zemljaci Ovidiu Artene i Valentin Avram. Četvrti sudija bit će Sergei Ivanov iz Rusije.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.