Mogu li Jusuf Nurkić i Blazersi ponoviti uspjeh iz 2000. godine?

objavljeno: 07.03.2018. u 13:28

Sa osam vezanih trijumfa Portland Trail Blazersi izbili su na treću poziciju Zapadne konferencije s omjerom 39 pobjeda i 26 poraza.

Odličnim igrama ekipe iz Rip Cityja značajan doprinos dao je i bosanskohercegovački centar Jusuf Nurkić, koji igra svoju najbolju sezonu otkako je stigao u NBA ligu.

Protekle sezone Portland se tek u finišu sezone "ugurao" u play-off, i to sa osmog mjesta. Tada su ispali već u prvom kolu od aktuelnih šampiona Golden State Warriorsa.

Posljednji put Trail Blazersi su sa trećeg mjesta u doigravanje ušli u u sezoni 1999/2000. Na kraju su takmičenje okončali u konferencijskom finalu koje je odlučeno tek poslije sedam utakmica. Los Angeles Lakeri su te godine bili bolji s 4:3.

Jedna nova ekipa Portlanda predvođena sjajnim Damianom Lillardom, CJ McCollumom i Jusufom Nurkićem imaš šansu ponoviti najbolji plasman tima u posljednjih 18 godina.

Inače, Trail Blazersi su tri puta u historiji franšize u play-off ušli s prve pozicije Zapada. Jednom su bili drugi, a uđu li u ove sezone u doigravanje s treće pozicije, što je izvjesno, bit će to šesti put u historiji tima da kao treći u Zapadnoj konferenciji ulaze u play-off.