open-navfaktor-logo
search
Pametno poslovanje
Mnogi grcaju u dugovima i strahuju od koronakrize, a klub bh. napadača na računu ima 188 miliona eura
Koronavirus ostavit će ozbiljne posljedice i na fudbal, čemu svjedoči i izjava prvog čovjeka FIFA-e Giannija Infantina da "najvažnija sporedna stvar na svijetu" riskira da uđe u recesiju.
16.04.2020. u 16:16
get url
text

Širenje virusa povećava nezvijesnost u pogledu finansijske situacije klubova. Stoga su mnogi za nastavak sezone i bez prisustva navijača na stadionima, jer su prihodi od TV prava ogromne stavke u budžetima većine klubova.

Samo rijetki su u ovim trenucima mirni. Jedan od klubova koji ima stabilne finansije je Athletic Bilbao našeg Kenana Kodre. Kako prenosi Mozzartsport, na njihovom saldu u ovom momentu je dostupno 188 miliona eura.

Dobra ekonomska situacija u Athleticu postignuta je zahvaljujući odličnom upravljanju u posljednjih nekoliko godina. Klub nije trošio mnogo novca na dovođenje pojačanja, a ostvario je nekoliko fenomenalnih izlaznih transfera i tako do vrha napunio kasu.

Od ranije je poznato da za Athletic mogu igrati samo Baskijci. Tu sreću je imao i jedan Bosanac Kenan Kodro, zbog činjenice da je "ispunjavao uvjete" zbog toga što je rođen u San Sebastianu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.