open-navfaktor-logo
search
MUP TK
Mladići iz Tuzle uhapšeni zbog pokušaja ubistva, objavili i snimak zlostavljanja psa na Facebooku
Policajci MUP-a Tuzlanskog kantona uhapsili su danas dvije osobe koje se sumnjiče za pokušaj ubistva. 
15.07.2020. u 19:16
get url
text

Dvojac je uhapšen nakon poduzetih operativnih mjera na rasvjetljavanju događaja od 7. jula, kada je jedna osoba fizički napadnuta, te su joj nanesene povrede koje su konstatovane u Unmiverzitetskom kliničkom centru Tuzla.

- Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli uz izvještaj su predati E. M. (28) i A. M. (30), oba nastanjena na području Grada Tuzla, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju - navode iz MUP-a TK.

Osim toga, policajci su provjeravajći navode prijave koja se odnosi na snimak na društvenoj mreži Facebook, a na kojem se vidi muškarac koji fizički zlostavlja psa, došli do saznanja da se najvjerovatnije radi o E. M., te utvrdili da se pas može dovesti u vezu sa krivičnim djelom teška krađa, počinjenim na području Tuzle.

- Radeći dalje na rasvjetljavanju navedenog događaja, pronađeni su ukradeni predmeti, te su vraćeni vlasniku, kao i pas - dodaju iz policije.

Policijski službenici nastavljaju sa dokumentovanjem ovog događaja, te će u narednom periodu prema Kantonalnom tužilaštvu biti upućen adekvatan izvještaj.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni i žrtva su bili zajedno u društvu, te je dvojac u jednom trenutku muškarca vezao, a potom maltretirao i udarao u glavu, a navodno je riječ o narkomanima.

Kako nam je potvrdio Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK, osumnjičeni su predati u nadležnost postupajućem tužiocu.

- Donesena je naredba o pokretanju istrage, sutra će najvjerovatnije biti predloženo određivanje jednomjesečnog pritvora za osumnjičene - kazao je Arnautović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.