Kako su prenijeli austrijski mediji, 19-godišnji mladić je automobilom udario u portal tunela Kirchdorf i poginuo na mjestu nesreće.

- Nesreća se dogodila u 1.15 sati. Službe hitne pomoći iz sastava vatrogasne brigade, spasilačke službe, ASFINAG-a i policije, mogle su samo konstatirati smrt i izvući tijelo stradalog iz smrskanog automobila. Javno tužilaštvo u Leobenu predalo je tijelo na sahranu - prenio je portal kleinzeitung.at.

Rodbina stradalog mladića pokrenula je akciju pomoći njegovoj porodici kako bi tijelo bilo prebačeno u Jajce radi sahrane.

- Naš dragi rođak Dario Perak stradao je 28.5.2022. godine u prometnoj nesreći koja se dogodila u Austriji. Sa samo svojih 19 godina doselio se iz Jajca u Kapfenberg, gdje se ubrzo snašao i započeo svoj novi život. Nažalost, tragedija je prekinula njegov mladi život. Zamolila bih vas dobre ljude da doniramo kako bi njegovi roditelji i sestra mogli prevesti tijelo svog dragog sina i brata iz Austrije u svoj rodni grad Jajce na vječni počinak i kako bi im pomogli u ovim teškim trenucima. Hvala vam svima od srca i čuvajte se!- napisala je Marijana Pavičić, koja je pokrenula ovu akciju.