open-navfaktor-logo
search
Trener Slobode
Mladen Žižović: Bili smo konkurentni svim ekipama
Mladen Žižović, šef stručnog štaba tuzlanske Slobode, za zvaničnu stranicu tuzlanskog kluba dao je svoj osvrt na dosadašnji dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. 
11.12.2021. u 17:23
get url
text

Sloboda je prvu polusezonu završila na sedmom mjestu tabele sa 24 boda.

Trener Mladen Žižović ističe da je zadovoljan rezultatima.

- Što se tiče pozicije, možemo biti itekako zadovoljni s obzirom na ambicije kluba koje smo zadali na početku sezone, iako iskreno, po svemu prikazanom nam nedostaje nekoliko bodova. Najveći uspjeh ovog tima je način na koji smo mi igrali i prezentovali Slobodu. Bili smo konkurentni svim ekipama i skoro cijelu polusezonu proveli u gornjem dijelu tabele - rekao je Žižović.

Posebno je zadovoljan odnosom i atmosferom koja vlada između igrača i stručnog štaba. To je, objašnjava, temelj za rast i razvoj u svakom segmentu. 

- Najveća prednost našeg tima je sjajna atmosfera gdje su momci pokazali visok nivo profesionalnosti, svaki trening maksimalno odradili, a iz tog trenažnog procesa su došli rezultati - dodao je.

Što se tiče ciljeva Slobode, šef stručnog štaba kaže da je stabilizacija kluba na prvom mjestu.

Posebno je zadovoljan odnosom i atmosferom koja vlada između igrača i stručnog štaba. To je, objašnjava, temelj za rast i razvoj u svakom segmentu. 

- Klub je u jednoj fazi stabilizacije s obzirom na to da je u prošlosti bilo određenih problema. Mi smo u ovu sezonu ušli onako tiho, bez nekih velikih najava. Neophodno je da se poslože neke stvari, ali ove sezone smo nagovijestili, pogotovo na početku da smo konkurencija. Možemo reći da smo na putu, na pragu onoga kako treba da treniramo. Ako se ukaže prilika za nešto više, objeručke ćemo je prihvatiti. Pokušat ćemo da se što bolje predstavimo, da guramo što dalje, pogotovo u Kupu - nadovezao se Žižović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.