Tako je pokrenula online akciju "Knjigom za djecu" te pozvala građane Bosne i Hercegovine da uplate 10 KM na račun spomenutog udruženja, pošalju podatke u njen inbox, a ona će im proslijediti svoj roman "Svako ima naš hlad".

- To mi se činilo kao ljudska dužnost, s obzirom na to da su djeca koja boluju od raka ugrožena skupina kada je u pitanju pandemija izazvana virusom COVID-19. A i kada su roditelji tu, kad imaju sve potrebno, manje boli - izjavila je za Fenu Deliomerović.

Roman govori o odrastanju, traženju identiteta, o smislu života, depresiji koja se pojavljuje u adolescentskom dobu. Knjiga je prvenstveno fokusirana na taj krizni period života, te će pomoći u boljem razumijevanju roditelja i djece.

Ovo je samo jedan u nizu Amrinih humanitarnih projekata, a za budućnost ima još ambicioznije planove.

-Odavno sam sama sebi obećala da ću osnovati Fondaciju za pomoć pri liječenju malignih bolesti kod djece i mladih. Čim još malo stanem na 'svoje noge', svim silama ću se truditi da to i realizujem, jer kako rekoh, naše je samo koliko damo - izjavila je autorica romana "Svako ima naš hlad".

Knjiga se još može kupiti i tako svojim skromnim prilogom pomoći hrabrim mališanima i njihovim roditeljima u borbi za život.