open-navfaktor-logo
search
Konačna odluka
Misimović potvrdio: Ahmedhodžić je definitivno izabrao BiH, možda debituje u baražu
Anel Ahmedodžić, defanzivac Malmea, odlučio je da će igrati za fudbalsku A reprezentaciju Bosne i Hercegvine.
19.08.2020. u 19:37
get url
text

Potvrdio je to za SportSport.ba, Zvjezdan Misimović, tehnički direktor i koordinator nacionalnih selekcija BiH.

- Jeste, pristao je. Hoće da igra za našu reprezentaciju. U proceduri smo za papire, ovih dana treba dobiti pasoš i da promijeni sportsko državljanstvo - kazao je Misimović za SportSport.ba.

Ova odluka je definitivna, iako je otac mladog štopera prethodnih dana slao poruke "ako bude zezanja" da će njegov sin izabrati Švedsku.

Ahmedhodžić i Hadžikadunić - stoperi za budućnost

- Kod nas nema kalkulisanja, drago mi je što se odlučio za nas, perspektivan je, mlad i kvalitetan - otkrio je Misimović, naglasivši da bi Ahmedodžić mogao debitovati u baražu za EP, 8. oktobra protiv Sjeverne Irske.

VEZANI TEKST - Stoperi za budućnost: Fudbalski savez BiH kreće po trojicu dragulja iz Švedske i Švicarske

Nakon Dennisa Hadžikadunića, stopera ruskog Rostova, još jedan mladi defanzivac odlučio je da u budućnosti nosi dres reprezentacije BiH. Obojica su ranije nastupala za mlađe selekcije Švedske.

Podsjetimo, Faktor je 31. maja prvi objavio odluku selektora Duška Bajevića i njegovog stručnog štaba koji su dale dozvolu Misimoviću da krene u akciju dovođenja pomenutog dvojca pod zastavu BiH.

Osim njih dvojice, naš stručni štab je "nanišanio" i Bećira Omeragića, s kojim je Misimović već obavio razgovore i izvjesno je da će i on odabrati Zmajeve i dres reprezentacije Švicarske (čije je mlađe selekcije prošao) zamijeniti dresom BiH.  

Definitivno, sva trojica  pomenutih defanzivaca bili bi veliki zalog za budućnost i prva velika pobjeda selektora Bajevića i njegovih saradnika i prije nego što su vodili naš tim u nekoj utakmici. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.