open-navfaktor-logo
search
Na redu Skupština
Ministra privrede BPK Mensada Arnauta na toj poziciji zamijenit će Haris Salković
Ministra privrede Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Mensada Arnauta (A-SDA) na ovoj funkciji zamijenit će Haris Salković, također kadar ove stranke.
08.11.2021. u 13:19
get url
text

Zahtjev za smjenu Arnauta s prijedlogom za imenovanje novog kandidata, premijerki BPK Goražde dostavio je zastupnik A-SDA u Skupštini BPK Goražde Hajdar Drljo.

U obrazloženju se kao razlog, između ostalog, navodi loša saradnja s privrednim subjektima u tom kantonu koja bi trebala biti prioritet u radu resornog ministarstva.

- Svjedoci smo da ministarstvo na čijem je čelu Mensad Arnaut nije u potpunosti, niti kvalitetno odgovorio zahtjevima privrednih subjekata. Također, aktuelni ministar je imao svu podršku političkog subjekta koji ga je predložio kao kadrovsko rješenje, kao i svih koalicionih partnera parlamentarne većine u vezi s nabavkom i stavljanjem u funkciju vage za mjerenje međuosovinskog opterećenja, ali inertnost, a samim tim i opstrukcija u analizi procedure i pravne regulative neophodne za njenu nabavku, rezultirala je da ista duži vremenski period nije korištena u kontroli na cestama u BPK, što je moglo imati negativne posljedice po ovaj kanton - navodi se između ostalog u obrazloženju zahtjeva.

Arnautu se na teret stavlja i da je česte pogreške u neprovođenju zaključaka skupštine i vlade pravdao nesavjesnim i neodgovornim radom državnih službenika u ministarstvu privrede.

Kako saznaje Fena, premijerka BPK Goražde Aida Obuća donijela je odluku o razrješenju te imenovanju ministra privrede, a obje će postati pravosnažne nakon što ih potvrdi Skupština BPK Goražde.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.