open-navfaktor-logo
search
Sve je jasno
Milanović na ruskom kursu: Protiv BiH i Ukrajine, a za Dodika, Moskva ima portparola i u Zagrebu
Otkud Dmitrij Peskov u Zagrebu?
26.01.2022. u 21:58
get url
text

VEZANI TEKST - Gjenero: Milanović ima taj stav o BiH jer je političkim repovima dužan Rusiji, ima "popravni iz ruskog"

Ne, nije portparol Kremlja uskrsnuo u našem zapadnom susjedstvu, ali je dobio blizanca u liku predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

Teze koje iznio Milanović o odnosima Rusije i Ukrajine dobile bi čistu desetku u Moskvi kod ispitivača Vladimira Putina.

- Načini i modaliteti postoje da se Ukrajina sačuva kao čitava država ili 99 posto, da joj se ekonomski pomogne jer bio sam lično prisutan i sudjelovao u radu europskog vijeća u tim kobnim mjesecima, nekome kobnim, nekom veličanstvenim, nekome pučističkim, kada se mijenjala vlast u Ukrajini, kada je legalno izabrani predsjednik Janukovič, muljator, svrgnut s vlasti u državnom udaru.

To je bio puč koji je poticala i koordinirala Evropska unija i Washington. Ukrajini nije mjesto u Sjevernoatlantskom savezu - rekao je Milanović kao da je čitao saopćenje Kremlja.

VEZANI TEKST - Milanović rekao da Ukrajini nije mjesto u NATO-u, kritizirao Bidenovu politiku

Pri tome je još dodao kako Hrvatska neće slati vojsku u Ukrajinu, iako je premijer Andrej Plenković, smrtni neprijatelj Milanovića, kazao kako će Zagreb pomoći Kijevu dođe li do eskalacije i napada Rusije. No, ostavimo po strani novi zagrebački igrokaz.

Milanović je također jučer ustvrdio kako je će svako iz Hrvatske ko bude glasao za sankcije članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku zbog pokušaja razbijanja države i korupcije za njega biti izdajnik?!

Trebamo li biti iznenađeni jasnim proruskim stavovima s Pantovčaka? Ne, pogotovo ako se podsjetimo preciznih procjena političkog analitičara iz Zagreba Davora Gjenera koji je još u septembru izjavio:

VEZANI TEKST - Milanović: Ako neko iz Hrvatske bude glasao za sankcije Dodiku, on je izdajnik

- Milanović ili dubinski ne razumije, a prezire BiH, u što sumnjam, ili je obavezan političkim repovima prema ruskoj politici. Igra prljavu igru za nekog trećeg, ima "popravni iz ruskog". A Kremlj se ne može izostaviti iz stvaranja haosa u BiH i Crnoj Gori kojem svjedočimo - kaže Gjenero za Faktor.

Očito je danas Milanović još snažnije na tom ruskom kursu, uprkos činjenici da su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije Dodiku, lovcu na moskovskoj šahovskoj ploči.

Zna stanovnik Pantovčaka da će prkošenje SAD-u donijeti mu dodatni plus ili pohvalnicu iz majčice Rusije. Ako ima još i duga prema Putinu... A lijepo nas je zagrebački politolog Žarko Puhovski u razgovoru za Faktor 1. januara 2020. godine uoči odlučujućeg kruga predsjedničkih izbora u Hrvatskoj upozorio:

- Ukoliko pobijedi Milanović, odnosi Hrvatske i BiH će još više zahladiti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.