open-navfaktor-logo
search
Veznjak Radnika
Mekić vjeruje u opstanak: Želji respekt, nama bodovi
Fudbaleri Radnika i Željezničara danas će od 17 sati odmjeriti snage na Gradskom stadionu u Bijeljini, a zanimljivo da će oba tima u ovaj susret ući bez trenera koji su ih predvodili proteklog vikenda.
18.04.2021. u 09:22
get url
text

Amar Osim je u džentlmenskog dogovoru s klubom odstupio s funkcije šefa stručnog štaba tima s Grbavice, dok je Darko Nestorović podnio ostavka samo dva dana pred meč 26. kola između Radnika i Željezničara.

I dok su Sarajlije našle novog šefa (Blaž Slišković op.a), ekipu iz Bijeljine, koja je pred duel sa Željom bodovno izjednačena s pretposljednjim Olimpikom (20 bodova op.a), predvodit će dugogodišnji član stručnog štaba Jovo Borković.

- Iznenada smo ostali bez trenera, skoro neposredno pred samu utakmicu, no to je njegova i očito je osjetio potrebu da napusti tim - prokomentarisao je ostavku Darka Nestorovića veznjak Radnika Nedim Mekić.

Veznjak premijerligaša iz Semberije svjestan je da ovaj izuzetno važan duel za njegov klub neće uopće biti lagan.

- I Željo je promijenio trenera, a dolazak Blaža Sliškovića, koji je us Osima i Musemića jedan od najboljih trenera u PLBiH svih vremena, jasno govori da uprkos lošim igrama ovog proljeća na Grbavici ne odustaju od evropskih ambicija - naglasio je Mekić.

- Uprkos tome i mi imamo svoje ambicije. Iskreno vjerujem da smo sposobni izboriti opstanak u Premijer ligi, te da za taj zadatak imamo neophodan kvalitet. Želji respekta, nama bodovi - poručio je fudbaler koji je ponikao upravo na Grbavici pred današnji duel 26. kola PLBiH.

Utakmica u Bijeljini igra se od 17 sati, a pravdu na meču čiji će direktan TV prijenos realizirati MojaTV dijelit će Frano Jelić iz Širokog Brijega.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.