open-navfaktor-logo
search
Kup Mirza Delibašić
Mejdan spreman za finale: Bosna i Sloboda su dva naša najveća kluba, čeka nas kvalitetna košarkaška predstava
Ekipe tuzlanske Slobode i sarajevske Bosne plasirale su se u finale Kupa Mirza Delibašić – sistem A koje će u srijedu biti odigrano u Mejdanu. Oba tima opravdala su uloge favorita u polufinalnim susretima te su bez većih problema osigurali finalni duel koji će odlučiti putnika na završnicu Kupa.
07.02.2023. u 12:46
get url
text

Tuzlaci su u Žepču savladali prvoplasiranu ekipu A1 lige sjever, domaći tim Orlovika, dok su popularni Studenti u Donjem Vakufu bili bolji od premijerligaša Proma. Sloboda će u vječitom derbiju na svom parketu braniti naslov pobjednika sistema A budući da su prošle sezone u finalu savladali ekipu Sparsa rezultatom 65:63.

Trenutno stanje na ligaškoj tabeli ističe Bosnu kao favorita u finalu s obzirom da se sarajevski tim nalazi na trećem mjestu sa omjerom od 10 pobjeda i četiri poraza. Iako se Sloboda nalazi na diobi sedmog mjesta uz omjer od sedam pobjeda i isto toliko poraza, ne treba zaboraviti da su crveno-crni prije nešto više od mjesec dana na svom parketu savladali ekipu Bosne rezultatom 78:70 u okviru prvog dijela sezone. Sloboda odlično igra na domaćem terenu zbog čega Tuzlaci, kada igraju u Mejdanu, nikome ne žele prepustiti ulogu favorita.

VEZANI TEKST - Muhamed Pašalić najavio finale Kupa: Pred nama je teška utakmica, ali mi smo u dobrom ritmu

Na današnjoj konferenciji za medije uoči finalnog ogleda medijima su se obratili predsjednik kluba Aid Berbić i šef stručnog štaba Nedim Džemić koji su se složili da Bosna igra fenomenalnu sezonu, ali bez obzira na trenutno stanje svi u Tuzli sutra očekuju pobjedu.

- Meni je lično drago što se Bosna vraća na košarkašku scenu jer grad Sarajevo zaslužuje da ima veliki klub sa tradicijom evropskog prvaka. Naše je da pokušamo odbraniti titulu prvaka Kupa sistema A i vjerujem da nas čeka uzbudljiva i kvalitetna košarkaška predstava. Sloboda i Bosna imaju i trenutnih i bivših reprezentativaca u svojim redovima, kao i kvalitetnih igrača tako da nema sumnje da će utakmica ponuditi igru dostojnu finala. Trenutno je Bosna u boljoj takmičarskoj formi, Sloboda je u određenoj rezultatskoj krizi, ali nadam se da ćemo sutra dati svoj maksimum i ostvariti pobjedu. Sve navijače i ljubitelje košarke bih pozvao da nas sutra podrže u Mejdanu - izjavio je Berbić.

- Čast i privilegija je biti sudionik sutrašnje utakmice u kojoj se sastaju, naravno uz dužno poštovanje prema svima, ali ako gledamo historiju i tradiciju, dva naša najveća kluba. Raduje nas da je Bosna ponovo tu, ponovo u vrhu i bit ću slobodan da kažem da su u najboljoj takmičarskoj formi zbog čega su puni samopouzdanja. Igrali smo već jednu utakmicu, uspjeli smo ih pobijediti i s pravom očekujemo pobjedu, iako su oni na papiru možda i favoriti. Bez obzira na aktuelan momenat i činjenicu da na gostujućem terenu ne igramo dobro, čega smo i svjesni, zamolio bih sve iskrene ljubitelje košarke i Slobode da ne propuste doći sutra u Mejdan.  Obećavamo da ćemo svi dati sve od sebe da se još jednom kvalifikujemo na završnicu Kupa, a za to nam je potrebna Vaša podrška - dodao je Džemić.

Utakmica finala Kupa Mirza Delibašić – sistem A na rasporedu je u srijedu, 08.02.2023. godine, sa početkom od 19 sati u velikoj dvorani sportskog centra Mejdan u Tuzli.

Finalni duel sudit će trojka koju čine Ernad Karović, Hasan Bajgorić i Dženan Hasić.

Cijena ulaznice za finalni susret između Slobode i Bosne iznosit će tri KM, a ulaznice možete kupiti po dolasku u sportski centar Mejdan.

Za sve one koji nisu u mogućnosti pratiti susret iz Mejdana, prenos uživo možete pratiti na Youtube kanalu Omladinskog košarkaškog kluba Sloboda čiji link će biti dostupan na društvenim mrežama kluba uoči početka susreta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.