open-navfaktor-logo
search
Mundijal u Kataru
Mediji u Srbiji blagi prema Orlovima, bivši as Želje prozvao Piksija: Užasno!
Fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je protiv Kameruna u meču 2. kola Svjetskog prvenstva u Kataru.
28.11.2022. u 14:05
get url
text

Naše komšije su uspjele preokrenuti rezultat nakon vodstva afričkog tima, stigli su do 3:1, ali su onda za tri minute primile dva gola za konačnih 3:3.

Mediji u Srbiji bili su poprilično blagi prema izabranicima selektora Dragana Stojkovića Piksija.

- Kamerun šokirao Srbiju, ali smo i dalje gospodari svoje sudbine! Srbija prosula ogromno vodstvo! Protiv Švicarske za prolaz dalje - naslov je na Kurirovom izvještaju iz Katara, dok u drugom tekstu pod naslovom "Selektor u šoku poslije remija Srbije! Stojković pokušao da objasni dramu protiv Kameruna: Amaterski, neshvatljivo, onakvi golovi..." piše:

- Da je dobar dan, nije. Osjećamo frustraciju zbog rezultata. Imati 3:1 na ovakvom nivou... Da smo uspjeli da im dopustimo da dođu do 3:3, frustrirajuće je - izjavo je Stojković.

Informer je bio je nešto "oštriji", pa je "bocnuo" reprezentaciju Srbije:

- Šta uradiste to, bre!? Srbija prokockala dva gola, pa se raspala! Lavovi slomili krila Orlovima!

Rade Bogdanović, nekadašnji fudbaler Željezničara i Atletico Madrida prozvao je Dragana Stojković Piksija, selektora Srbije.

- Moram ovo da kažem, razmišljao sam i moram da kažem. Mi smo danas odigrali utakmicu, a da nismo imali selektora na klupi. Nikada nisam vidio da neko lošije vodi utakmicu na velikom takmičenju, kao Dragan Stojković danas. Užasno.

Da vi kod 3:1, kada vam se ekipa vratila, da pustite petoricu na visoki presing, da deset minuta ne znate gdje ko udara. Kao trener na klupi morate da razmišljate, daj da se malo vratim, kukao sam kako fizička sprema nije dobra. Izlaskom Pavlovića je nastao potop. Te izjave koje je pravio, života mi, niko neće ući u glavu i razumjeti šta je htio - rekao je Bogdanović za RTS prenosi B92.

MozzartSport je bio najoštriji od svih medija.

- Afrički mentalitet Srbije. Osvojen bod. Švicarska se mora pobijediti!

Uz to, bave se i reakcijama svoje obrane:

- Što nam se ovo događa? Tri minute pomračenja za 3:3.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.