Maloljetniku iz Gruda koji je vozilom udario druga sud izrekao mjere zabrane

Objavljeno: 13.09.17 u 22:11 Autor: A.B.Š.

Općinski sud u Ljubuškom, sedamnaestogodišnjem D. M. koji je proteklog vikenda u mjestu Podcrte kod Gruda, vozilom udario petnaestogodišnjeg V. R. i pri tom mu nanio povrede opasne po život, izrekao je mjere zabrane.

Općinski sud u Ljubuškom FOTO: ARHIV
Općinski sud u Ljubuškom FOTO: ARHIV

Ova informacija je za Faktor potvrđena iz Kantonalnog tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona.

Kantonalno tužilaštvo ZHK, Općinskom sudu u Ljubuškom, odnosno sucu za maloljetnike, ranije je podnijelo prijedlog za određivanje pritvora prema maloljetniku D.M. (17). Međutim, sud je ocijenio da ne postoje opravdani razlozi za određivanje pritvora.

- Sud je donio rješenje kojim je maloljetniku D.M. izrekao mjeru zabrane napuštanja boravišta, zabranu posjećivanja određenih mjesta i zabranu sastajanja s određenim osobama. Nastavlja se s prikupljanjem dokaza i utvrđivanja svih okolnosti događaja i rasvjetljavanja ovog slučaja - rečeno nam je u Tužilaštvu ZHK. 

Petnaestogodišnjak je povrijeđen u noći sa subote na nedjelju kada je zajedno sa drugovima krenuo na proslavu rođendana jednog od njih.

Uzeli su vozilo njegovih roditelja kojim je upravljao D.M. Povrijeđeni maloljetnik je negodovao zbog vožnje svoga druga pa je u dva navrata izašao iz vozila i u njega se vraćao. Kada je izašao posljednji put, automobil se pokrenuo i oborio ga na cestu. Tom prilikom on je zadobio povrede opasne po život pa je operisan u SKB Mostar.