Maksimalan oprez na putnim pravcima Sarajevo - Konjic i Semizovac - Olovo zbog leda

objavljeno: 15.11.2017. u 08:18

Zbog kiše koja ledi u dodiru s tlom, savjetuje se maksimalan oprez na putnim pravcima Sarajevo - Konjic i Semizovac - Olovo.

Na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad - Lepenica, brzina kretanja je ograničena na 80 km/h. Snijega na kolovozu ima na putnim pravcima Ključ - Bosanski Petrovac - Drvar i Glamoč - Mlinište, gdje zbog jakog vjetra dolazi do formiranja snježnih nanosa.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na putevima koji prolaze kroz usjeke i preko planinskih prevoja, upozorava se na moguće odrone zemlje ili kamenja. Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo - Pale (dionici Ljubogošta - Pale) još traje sanacija tunela Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog deminiranja terena na magistralnom putu M-14.1 Brčko - Bijeljina u naselju Gredice, svakodnevno od 08.00 do 16.00 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.