open-navfaktor-logo
search
Srušili Milan
Magičan gol Dijamanta: Edin Džeko sa Interom osvojio Superkup Italije
Dva nastupa, dva trofeja. Ovo je učinak Edina Džeke u Superkupu Italije, nakon što je večeras u Saudijskoj Arabiji sa Interom osvojio novu titulu u karijeri.
18.01.2023. u 22:01
get url
text

Derby della Madonina odigran je u Rijadu, Inter je slavio sa 3:0, a u trijumf se ugradio i kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nerrazzurri su poveli u 10. minuti golom Dimarca, a u akciji je učestvovao i naš fudbaler. U 21. minuti već je bilo 2:0, a magično je pogodio Džeko (pogledajte OVDJE), što mu je bio 11. ovosezonski gol za Inter u svim takmičenjima.

VEZANI TEKST - Edin Džeko sa trona skinuo Cristiana Ronalda

Ovim pogotkom ispisao je historiju Superkupa Italije (ovo je bilo 35. izdanje), jer je postao najastariji strijelac ovog takmičenja, a sa trona je skinuo Cristiana Ronalda. Portugalac je 20. januara 2021. godine pogodio za Juventus u pobjedi protiv Napolija (2:0), a tada je imao 35 godina i 350 dana. Džeko danas ima 36 godina i 307 dana...

Dijamant je teren napustio u 71. minuti kada ga je zamijenio Correa, a do kraja meča mrežu Milana zatresao je i Lautaro Martinez (77. minut).

Džeki je ovo deveta titula u karijeri. Tokom karijere najviše trofeja osvojio je u dresu Manchester Cityja - pet. Dva puta je bio prvak Engleske, a po jednom je osvajao FA Cup, Liga kup i Superkup Engleske. U dresu Wolfsburga osvojio je titulu prvaka Njemačke, a sa Interom sada ima tri titule - Kup i dva Superkupa Italije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.