open-navfaktor-logo
search
Ministar MUP-a RS-a
Lukač odgovara da li je protiv Dodika ili je s njim
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Luakč obratio se danas novinarima nakon vježbe MUP-a RS-a na Jahorini, a govorio je i o trenutnoj političkoj situaciji.
22.10.2021. u 13:14
get url
text

Tvrdi da spekulacije opozicije kako je on okrenuo leđa Miloradu Dodiku nisu tačne, te da on svoje mišljenje govori javno, ali nije otkrio da li se posljednjih dana slaže sa Miloradom Dodikom.

VEZANI TEKST - "Pomoz Bog, junaci" pozdravio je Lukač policiju na Jahorini: "Ovo nije provokacija"

 

- Ja sam član Vlade Republike Srpske i radim sve ono što Vlada donosi na svojim sjednicama. To što opozicija priča svoje priče, oni imaju pravo na svoje mišljenje i konstatacije kao i svi drugi koji učestvuju u političkom životu. Ja nikad nikome ne okrećem leđa. Ono što radim, radim apsolutno otvoreno i svoje mišljenje uvijek otvoreno iznosim. Moje mišljenje nikad neće biti nekome iza leđa - objašnjavao je Lukač.

Na pitanje da li podržava zabranu djelovanja SIPA-e i formiranje entitetskih agencija, Lukač je kazao da su to subjektivna pitanja.

- Ovdje se ne radi o tome da li ja nešto podržavam ili ne. Čuli ste stav RS-a, ćut ćete i stav Narodne skupštine RS-a. Moja obaveza kao ministra unutrašnjih poslova je da poštujem odluke koje donese NSRS - rekao je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.