open-navfaktor-logo
search
Detroit potvrdio
Luka Garza potpisao dvogodišnji ugovor, pa upisao novi double-double
Luka Garza, potencijalni košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, odigrao je još jednu sjajnu utakmicu u dresu Detroita.
17.08.2021. u 08:41
get url
text

Pistonsi su u Ljetnoj NBA ligi sinoć savladali i Orlando sa 79:78, a briljirao je potencijalni Zmaj, koji je upisao double-double učinak.

Za nešto manje od 27 minuta na parketu postigao je 21 poen, uz 15 skokova i jednu asistenciju. Zanimljivo, već do poluvremena je imao double-double učinak (15 poena i 10 skokova).

Kako piše zvanična stranica Detorita razlog za sjajno izdanje možda leži u činjenici da je ranije, tokom dana, potpisao dvosmjerni ugovor s Pistonsima.
Garza je izabran kao 52. pik na draftu, a dvmosmjerni ugovor regulisat će iznos njegove plaće (zavisit će od lige u kojoj nastupa).

NBA je dvosmjerne (two-way) ugovore uvela 2017. godine kako bi spriječila mlade košarkaše da odlaze u Evropu, jer je prije toga prebacivanje u Razvojnu ligu značilo da će igrači igrati neuporedivo manje novca, što bi ih navelo na trajni odlazak iz NBA. Ugovor može biti potpisan maksimalno na dvije godine i ekipa može imati dvojicu igrača na dvosmjernom ugovoru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.