Utorak, 05.03.2024.
Sportisti koji su osvajali medalje za BiH
FOTO: Damir Hodžić

Lana Pudar: Čast je predstavljati BiH na svim takmičenjima

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine organizovao je prijem sportista i trenera povodom osvajanja medalja na sportskim takmičenjima u 2022. godini i to sa Mediteranskih igara Oran 2022 i EYOF Banska Bistrica 2022.

Naša najbolja plivačice Lane Pudar nakon dvije zlatne medalje osvojene na MI u Oranu, u svoju kolekciju medalja uvrstila i historijsku zlatnu medalju sa Evropskog prvenstva za seniore u Rimu.

- U ime svih sportista hvala Olimpijskom komitetu BiH. Čast je predstavljati BiH na svim takmičenjima - kazala je Lana, pa nastavila:

- Mnogo mi znači podrška OKBiH. Osjećam se ugodno ovdje i to je najbitnije. Ova godina je bila izvrsna za mene. Najnačajniji rezultat je zlato na Evropskom prvenstvu.

Krajem godine učestvujem na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima u Australiji na kojem ću se potruditi ostvariti dobar rezultat.

Naredne godine fokus je isplivavanje olimpijske norme za Pariz 2024. godine - kazala je najbolja bh. plivačica.

Pored Lane prijemu su od sportista prisustvovali osvajači bronzanih medalja sa MI Oran, iz džudoa Larisa Cerić, Anđela Samardžić, Toni Miletić, karatea Nejra Sipović, Hamza Turulja i Rijad Džuho, te naša mlada i perspektivna plivačica Iman Avdić, koja je osvojila bronzanu medalju na EYOF-u Banska Bistrica 2022.

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na redakcija@faktor.ba.
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh