Mjere koje je Vlada Kantona Sarajevo uvela prije nekoliko dana pokazale su se neprovodivim, a to najbolje govore slike iz sarajevskog javnog prijevoza, gdje u većini slučajeva u vozilima boravi mnogo veći broj osoba od dozvoljenog.

S obzirom na to da se Vlada KS uvodeći nove mjere prvenstveno bazirala na ugostiteljske objekte ili manifestacije, vozači i revizori javnog gradskog prijevoza suočavaju se sa ogromnim problemima, a naročito u jutarnjim i popodnevnim satima, kada su tramvaji, trolejbusi i autobusi krcati.

Prema riječima jednog od radnika GRAS-a, veoma često dolazi do svađa sa putnicima zbog maski, a nerijetko i do incidenata koji su na ivici fizičkog obračuna.

Također, navodi da je postalo nemoguće kontrolirati nošenje maski u javnom prijevozu. Problem predstavljaju i migranti pod utjecajem narkotika, koji se prema riječima radnika GRAS-a, vozaju bez putne karte.

Još veći apsurd predstavlja da se, barem su tako ustvrdili Faktoru uposlenici GRAS-a, "duži" tramvaji koji primaju veći broj putnika puštaju u promet isključivo vikendom?!