open-navfaktor-logo
search
Poziv za sastanak
Košarkaški savez zakazao žrijeb, hoće li klubovi iz RS-a bojkotovati Prvenstvo BiH?
Košarkaški savez Bosne i Hercegovine za sutra u 14 sati zakazao je žrijeb parova Prvenstva Bosne i Hercegovine u muškoj i ženskoj konkurenciji.
04.10.2021. u 15:50
get url
text

Muškarci će igrati takmičenje koje će se zvati Liga 16 Prvenstva BiH, ali će se za titulu boriti 11 ekipa.

Na žrijeb su pozvani predstavnici sljedećih klubova: Široki, Sloboda, Bratunac, Leotar, Mladost, Zrinjski, Promo, Bosna Royal, Čelik, Posušje i Radnik.

Igokea, Borac i Spars su izbačeni iz Prvenstva BiH, jer su prošle sezone odbili igrati Final four za prvaka naše zemlje. Od takmičenja su odustali Čapljina i Bošnjak, pa će će su u "bubnju" naći 11 ekipa, potvrđeno je Faktoru.

Planirano je da Prvenstvo BiH počne narednog vikenda 9/10. oktobra, ali nije isključeno da uslijedi novi preorket.

Naime, oglasili su se i iz KSRS, te su, indirektno, najavili bojkot takmičenja.

- Sastanak predstavnika klubova na kojem se vrši žrijebanje ekipa Prvenstva BiH je aktivnost koju po normativnim aktima, a prije svega Propozicijama takmičenja sprovodi i realizuje Komesar takmičenja.

Kako još nije imenovan Komesar takmičenja, nisi su usvojene Propozicije takmičenja, aktivnost na koju Vas poziva generalni sekretar KSBiH je u suprotnostima sa njegovim ovlaštenjima i nadležnostima.

Na osnovu gore navedenog, sve aktivnosti Saveza kao i obaveze klubova, trener, sudija se stavljaju u "status qwo" ili stanje mirovanja do usvajanja novih odluka UO KSBiH za takmičarsku sezonu 2021/22 - piše, između ostalog, u dopisu kojeg je potpisao Dragan Ćazić, generalni sekretar KSRS, a objavio Bhbasket.

Košarkaški saveza BiH za sutra u 11 sati zakazao je press konferenciju, a predstavnicima medija obratit će se pojedini članovi Upravnog odbora KSBiH, te generalni sekretar Amer Čolan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.