open-navfaktor-logo
search
Dramatični petak...
Konaković tvrdi da ima "najavu" nasilja u Skupštini, pozvao policiju u pomoć!?
Pošto imamo najave, a ovih dana se to dešava i u parlamentu RS-a, i u Crnoj Gori vidimo da je vruće, da će biti nekih pokušaja nasilnih održavanja sjednica, obavijestio sam komesara policije KS i Ministarstvo unutrašnjih poslova..., rekao je Konaković
27.12.2019. u 12:17
get url
text

Aktuelna vlast u Kantonu Sarajevo, na čelu sa predjednikom Naroda i Pravde Elmedinom Konakovićem, počela je pokazivati da ima talenta za proricanje budućnosti. Tako bi se ukratko moglo objasniti današnje izlaganje Konakovića, do prije sat predsjedavajućeg Skupštine. 

Od jutros Skupštinom KS predsjedava dosadašnja zamjenica predsjedavajućeg, članica Naroda i Pravde Danijela Kristić. Tako je odlučio Konaković. Međutim, u pomoć je pozvana i policija Kantona Sarajevo jer je predsjednik NiP-a prorekao da će biti nasilja?!

-Protiv Smiljane Viteškić (dopredsjedavajuća Skupštine KS) podnijet ću krivične prijave za zloupotrebu ovlasti ukoliko se bilo ko drzne da pokuša nezakonito djelovati u Skupštini Kantona Sarajevo - kazao je Konaković novinarima, pa nastavio: 

-Pošto imamo najave, a ovih dana se to dešava i u parlamentu RS-a, i u Crnoj Gori vidimo da je vruće, da će biti nekih pokušaja nasilnih održavanja sjednica, obavijestio sam komesara policije KS i Ministarstvo unutrašnjih poslova... Zatražio sam pojačano prisustvo policije u ovim danima u Kantonu Sarajevo. Iako fizički, prebrojao sam nas, ne vidim kako bi to oni mogli fizički, ali se mi time nećemo baviti. Nego ćemo zaštiti instituciju institucionalno. Dakle, pojačano prisustvo policije , kako bi predsjedavajućeg i zamjenike zaštitili u obavljanju svoga posla - rekao je Konaković. 

O kakvim najavama nasilnog preuzimanja vlasti Konaković govori, nije precizirao. Da li policija i ministar Admir Katica, također NiP-ov, imaju takva saznanja, ni to nije poznato. 

 

 

Skupština KS, konferencija za medije

Press rukovodstva Skupštine KS. Konaković odlučio da će Kristić biti predsjedavajuća umjesto njega

Posted by Faktor.ba on Friday, December 27, 2019
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.