open-navfaktor-logo
search
Ko o čemu...
Konaković nema ništa s Povorkom, on je "samo" potpisao, njegovi ljudi u Vladi i MUP-u su "samo" realizirali
"Dino Konaković je Vladi KS koju smo sačinili ovdje potpisao da će se dogoditi nešto sa čime se on duboko ne slaže, ali je svjestan da po zakonskim i drugim osnovama to se mora dogoditi. Meni je to OK". 
15.08.2021. u 15:09
get url
text

Izjava je ovo Predraga Kojovića, predsjednika Naše stranke u ostavci, koju je dao u novembru 2020. godine. 

- Mi imamo razne ideološke razmirice, mnogo više nego što izgleda - rekao je tada Kojović na televiziji u prisustvu Elmedina Konakovića, šefa Naroda i pravde, govoreći o Bh. povorci ponosa. 

Naglasio je kako je Konaković "potpisao". 

Budući da je sve u vezi s LGBTIQ protestom poznatim pod nazivom Bh. povorka ponosa odavno jasno, bar što se tiče odobravanja i saglasnosti za njeno održavanje, pri čemu je jasna i činjenica da je jedan od uvijeta formiranja koalicije i vlasti bio taj da se povorke održavaju, čemu Konakovićevo pravdanje i nakon jučerašnje Povorke?

Naime, Konaković je davno - potpisao. Kadrovi njegovog NiP-a su najbrojniji u Vladi, ključni kadrovi u vezi s Povorkom, osim premijera Edina Forte, su ministar unutrašnjih poslova Admir Katica (NiP) i komesar sarajevske policije Nusret Selimović, za koga se i prije imenovanja na tu poziciju znalo da je Konakovićev kadar i da će baš on biti imenovan. 

VEZANI TEKST - Skandalozno: U danima kad su onkološke pacijente vraćali jer "nema" Pfizera, ministri u KS su dobili Pfizer

Svjestan je Konaković, Kojevićeve su riječi, "da po zakonskim i drugim osnovama to se mora dogoditi". Čemu onda još jedno Konakovićevo pravdanje danas na Facebooku, osim s ciljem bacanja prašine u oči glasačkom tijelu koje ne podržava Povorku. Konakovićevi navodi kako je i bivši premijer Mario Nenadić "podržao Povorku" i dalje ne potiru činjenicu da je šef NiP-a - potpisao. 

Ne ulazeći u to da li se Parade trebaju održavati ili ne, pravdanje Konakovića dan poslije je suvišno. Dakle, potpisao je "nešto sa čime se duboko ne slaže", tačnije sa čime se duboko ne slažu njegovi potencijalni glasači, ali uradio je to da bi mogao biti na vlasti. 

Ima i važnijih tema. Naprimjer, kako su se Konakovićevi ministri, Vlada u kojoj je NiP većina, mogli vakcinisati Pfizerom kojeg nije bilo za onkološke pacijente? O tome Konakvić, ali ostatak sarajevske vlasti "gromoglasno" šute. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.