open-navfaktor-logo
search
Kritikovao, pa hvalio
Konaković: Imao sam tupavih izjava, Forto i Vranić neadekvatnih, Vlada KS postigla je autogol
Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, tokom video obraćanja od trideset minuta na svojoj stranici na Facebooku govorio je o radu Vlade KS i između ostalog rekao je da je ona najbolja u historiji Kantona Sarajevo.
23.08.2021. u 23:09
get url
text

- Vlada Kantona Sarajevo je najzanimljivija vlada bez premca o kojoj se najviše priča i najviše piše i koja najviše zanima naše konkurente. To je pažnja kakvu nijedna vlada prije nije imala. U obavljanju svog posla ova Vlada, istina, napravila je nekoliko grešaka i postigla je veliki autogol kada je riječ o vakcinisanju ministara u zgradi Vlade, što zaista smatram neprimjerenim i mislim da je to daleko od standarda, koje je ova Vlada sebi sama postavila. To nije ono što bi ikada trebali raditi. Siguran sam da su na ovoj greški naučili i ministri i Vlada i koliko je težak ovaj javni posao i koliko malo treba da se poljulja povjerenje koje vam ljudi daju – kazao je Konaković.

Ima grešaka ove vlade i mene lično u komuniciranju s ljudima i to prihvatam, rekao je.

- Dotle smo došli da se svaka naša riječ vaga i nek se vaga. Greška ove vlade je te etične naravi, ova vlada je napravila jednu moralnu grešku i priznajemo tu grešku - rekao je Konaković.

Predsjednik NiP-a je također rekao da je ministar zdravstva Haris Vranić "imao nekoliko interesantnih izjava, onako ne baš adekvatnih", kao i premijer KS Edin Forto.

- Ja sam imao izjavu o genetskoj predisponiranosti o kojoj se govorilo danima i koju sam pokušavao opravdati i ona je zaista tupava i nije ono što mislim i radim - pravdao se Konaković. 

On je, potpm hvalio Vladu KS, kazavši da je u jednoj sedmici postigla tri vrhunska "eurogola".

Za razliku od njega takvo mišljenje nemaju građani Sarajeva koji su mu ukazali na brojne činjenice koje govore o katastrofalnom stanju na terenu u raznim oblastima.

U svojim komentarima Sarajlije su sa podsmijehom iznijeli kritike na njegove tvrdnje.

- "Nikad gora Vlada, sve ste zaustavili, autoput do Vogošće, gradske ceste i sve ostalo", "Za par godina ćeš se naći na smetljištu historije", "Je li te imalo sramota", "Dobar vic pravo", "Možel poticaj kakav da otvorim i ja firmu za stolariju", "On sam sebe ubijedi da je istina ono što narodu laže", "Na čemu si?", "Ovaj se fura da je Tito", "Pokrao si KK Bosna" - samo su neki od komentara razočaranih građana na Facebooku.

{$galerijaFotografija}

 

Elmedin Konaković kmomentari
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.