open-navfaktor-logo
search
Lideri NiP-a i SNSD-a
Konaković i Dodik zajedno gledali utakmicu i razgovarali o formiranju vlasti
"Osmorka" je podijeljena oko toga da li razgovara sa SNSD-om o formiranju vlasti. Nakon što je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić otkrio da je razgovarao sa Miloradom Dodikom, to isto je učinio večeras i lider Naroda i pravde Elmedin Konaković.
04.12.2022. u 21:55
get url
text

VEZANI TEKST - Da li je SNSD razgovarao sa "Osmorkom": Arnaut tvrdi jedno, Nikšić drugo  

 

To je na svom Twitter profilu otkrio predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik. 

Dodik i Konaković su zajedno pratili utakmicu ABA lige, a Dodik je napisao da su razgovarali o formiranju Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

- S Elmedinom Konakovićem, tokom utakmice ABA lige koju smo pratili, razgovarao sam i o brzom formiranju Vijeća ministara BiH i da se što prije usvoje strateški dokumenti, kao što je budžet za sljedeću godinu - napisao je Dodik.

S njima u društvu se našao i načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

 

Podsjetimo, zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Damir Arnaut rekao je ranije da "Osmorka" sa SNSD-om nije pregovarala, te da to možda rade oni koji se "lažno predstavljaju" ispred ove koalicije.

- Mogu potvrditi da s "Osmorkom" nisu pričali. Možda s nekim ko se lažno predstavlja ispred "Osmorke"? Tu Naša Stranka sigurno nije bila. Znam jer sam ja zvanični pregovarač i za BiH i FBiH - napisao je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.