U postu na svome Facebook profilu Konaković je istakao da je Kemal Ademović jedan od najmoralnijih i najčasnijih ljudi koje je upoznao i sigurno najhrabriji. Dodao je da mu rijetko sam priča o ratnim podvizima te da o tim događajima sluša od njegovih saboraca.

- Kad je Jasmin stigao kao prijedlog općinske organizacije za listu, Kemal je došao lično meni i rekao da on na listu neće. Trebao je biti nosilac, rekao je da neće ako ide Jasmin, nije red da idu obojica. Zbog Jasminove kandidature odbio je sve druge funkcije u Vladi, ustanovama, institucijama. Nijednu marku ne zaradi u javnom sektoru - napisao je Konaković i dodao: 

- Znate li za jedan sličan primjer u BiH? Da je visoki funkcioner neke stranke rekao: "Ako ide moje dijete, brat, sestra, supruga, otac, na neku funkciju ili listu, ja se povlačim"? Tog čovjeka optužujete za nepotizam? Narod i pravda je usvojio principe izbora za rukovodstva vijeća i gradske vijećnike. Kriterij je bio broj glasova u svakoj općini i nacionalna struktura.

Konaković naglašava da je Jasmin Ademović u Centru na listi NiP-a imao drugi rezultat, više od 1.000 ličnih glasova, ukupno peti rezultat od više od 600 kandidata sa svih lista.

- Nama se prigovara nepotizam, želja za funkcijama, a naši partneri i cijela javnost zna da smo u ovoj koaliciji prepuštali funkcije koje nam pripadaju, pravili kompromise u ime konačnog cilja. Šta nam znači Jasminov izbor? I tu, a i sve druge funkcije smo mi spremni napustiti zbog višeg cilja. Trenutno nam je viši cilj izbor Bogićevića za gradonačelnika. Trenutno nam je viši cilj da Skaka ne bude gradonačelnik i da se izvrši revizija poslovanja protekle četiri godine. Trenutno nam je viši cilj da kompromitovani Srdić ne bude izabran i na taj nacin definitivno spriječi izbor Bogićevića, a omogući Skaki šansu za novi mandat. Trenutno nam je viši cilj da kroz taj proces prođe neko hrabar, neko ko može izdržati ovakav nasrtaj korumpirane hobotnice. I zato je dobro da smo odabrali genetski predodređenog Ademovića. Za još jednu važnu bitku - naveo je Konaković.

Dodao je da NiP u GV ima tri Bošnjaka koja su mogla na tu funkciju.

- I moja i njegova i sve druge funkcije NiP-ovaca su vam na raspolaganju za više ciljeve, al' nikad za ciljeve skaka, srdića, dodika-mehičevića, bibera, hadžibajrića... - zaključio je Konaković.