open-navfaktor-logo
search
Donji Vakuf
Komšić: Sarajevska opozicija i HDZ kao strateškog protivnika vide samo DF
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić podržao je danas kandidate Demokratske fronte u Donjem Vakufu, te razgovarao sa građanima, izrazivši uvjerenje u njihov uspjeh kandidata DF na izborima, jer se na listama DF-a nalaze ljudi koji nisu uprljani kriminalom i nečasnim radnjama.
05.11.2020. u 18:16
get url
text

Komšić je naveo da Demokratska fronta nosi teško političko breme u trenutnim političkim odnosima u državi, ali da se prema svim pitanjima koja su od značaja i za državu i za lokalnu zajednicu ponaša odgovorno, unatoč stalnim pritiscima i združenim napadima na DF koji dolaze ne samo iz unutrašnjosti države nego vrlo često i iz susjedstva.

Dodao je da su u Demokratskoj fronti svi svjesni činjenice i da opozicija u Sarajevu i HDZ priželjkuju poraz Demokratske fronte na izborima, jer se time uvećavaju šanse za izmjene Izbornog zakona po želji HDZ, te da se dio te opozicije već ponudio Čoviću kao strateški partner s kojim će, putem zalaganja za tzv legitimno predstavljanje naroda, da relaksiraju odnose na štetu države Bosne i Hercegovine, i na štetu vizije Bosne i Hercegovine kao građanske države

- Nažalost opozicija u Sarajevu iz neracionalne mržnje prema DF-u, pokazuje da je spremna prihvatiti Čovićeve zahtjeve i sve glasnije o tome govori. Demokratska fronta je opcija koja će se tome suprotstaviti u cijeloj Bosni i Hercegovini, i ovdje u Donjem Vakufu i u Travniku i u Sarajevu, gdje ne stojimo onako kako se nadaju oni koji su se o tzv. legitimnom predstavljanju, sudeći po onom što govore, sa Čovićem i HDZ-om razumijeli - kazao je Komšić.

- Međutim, smatram da se oni sa građanima nisu razumijeli, i da građani takvima neće dati povjerenje, jer takav odnos prema ključnim političkim pitanjima u državi, uvijek zasjeni i sve dobro i sve loše što ste uradili na lokalnom nivou - rekao je Komšić, saopćeno je iz DF-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.