open-navfaktor-logo
search
Rokade
Komitet za hitnost FSBiH imenovao nove trenere, Raščić preuzima kadetsku reprezentaciju?
Komitet za hitnost Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na prijedlog Tehničkog komiteta FSBiH donio je odluke o imenovanju pomoćnih trenera reprezentativnih selekcija U-21, U-19, U-17 i U-15.
07.02.2023. u 12:03
get url
text

Kako saznaje SportSport Muhamed Berberović imenuje za trenera u mladoj selekciji BiH umjesto Admira Raščića. Kada je u pitanju juniorska selekcija Amir Spahić će na mjestu pomoćnika zamijeniti Berberovića.

VEZANI TEKST - Nije Žikina, ali je dinastija: Raščiću zamjena igrač RB Salzburga

Kada je u pitanju kadetska selekcija, Admir Hasančić se imenuje za trenera umjesto Spahića. I na kraju Armin Duvnjak, trenutni šef struke NK Čelik, imenuje se za trenera u pionirskoj selekciju BiH umjesto Amira Japaura.

Pomoćni treneri koji su gore navedeni imenuju se na period imenovanja selektora svake pojedinačne reprezentacije, odnosno dužinu trajanja kvalifikacionih ciklusa u sklopu UEFA takmičenja.

Kako piše SportSport najveće šanse za preuzimanje selektorskog mjesta u kadetskoj selekciji BiH ima Admir Raščić, tako da ne čudi što je razriješen dužnosti na mjestu pomoćnika u U-21 selekciji. Kormilo U-17 selekcije BiH ostalo je upražnjeno nakon što je Nedim Jusufbegović preuzeo vođenje ekipe mostarskog Veleža.

Admir Raščić je inače sin Muhidina Raščića, člana Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH, a upravo IO bira selektore.    

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.