open-navfaktor-logo
search
PLBiH
Koliko će mečeva Arena Sport prenositi u prvom kolu: Tri sigurna, za četvrti se čeka potvrda
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u petak je potpisao ugovor s kompanijom m:tel, koji se odnosi na sponzorstvo Premijer lige BiH, kao i muških A i U-21 reprezentativnih selekcija.
28.07.2020. u 09:43
get url
text

Preuzimanjem ovog sponzorstva kompanija m:tel će omogućiti da Arena Sport prenosi utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine, utakmice Kupa BiH, te Prve lige FBiH i Prve lige RS.

VEZANI TEKST - Fudbalski savez potvrdio: Arena prenosi Premijer ligu, Kup BiH, Prvu ligu FBiH i Prvu ligu RS-a

Premijer liga Bosne i Hercegovine starta za vikend (1.8.2020.). Kako će izgledati prijenosi mečeva i koliko će njih biti realizirano tokom prvog kola? Faktor je odgovore dobio iz Arene Sport.

- Borac i Mladost (subota 18 sati), Željezničar protiv Veleža (20.30 sati) i Široki Brijeg - Tuzla City (nedjelja 20 sati). To su mečevi za koje je prijenos osiguran. Postoji mogućnost prijenosa duela Krupe i Sarajeva u nedjelju, ali čeka se zvanična potvrda - rekli su iz Arene Sport.

Novi sponzor je prilikom potpisivanja ugovora kazao kako će kvalitet televizijskih prijenosa biti značajno unaprijeđen.

- Ne možemo govoriti o onima koji su prijenose radili prije nas i o kvaliteti njihovih usluga, pa samim tim i o kvaliteti signala. Mi ćemo nastojati da kvalitet u kojem smo mi do sada radili zadržimo i nastojati da se cjelokupan kvalitet poboljšava. Mi radimo Ligu prvaka i Evropsku ligu, i upravo smo zbog toga tu gdje jesmo, a nastojat ćemo da Premijer ligi damo jedan novi izgled - rečeno nam je s kanala Arena Sport.

Utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine igrat će se bez prisustva navijača, a broj osoba koje mogu prisustvovati utakmicama sveden je na minimum.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.