Ponedjeljak, 13.07.2020.
h

Kod osumnjičenog za ubistvo pronađen arsenal oružja

Bijeljinska policija pronašla je veću količinu oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava kod Đorđa Bojkića iz Jablanice kod Lopara, koji se sumnjiči za ubistvo 24-godišnjeg Luke Stevića iz tog mjesta. 

Oružje, municija i minsko-eksplozivna sredstva koji su pronađeni, prikazani su danas na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi Bijeljina.

Načelnik PU Žarko Ćosić pohvalio je saradnju sa policijom Brčko distrikta u ovom slučaju ubistva koje je rasvijetljeno u roku od 24 sata.

Nestanak Stevića policiji je prijavljen 17. maja, nakon što se dva dana ranije udaljio iz porodične kuće u mjestu Jablanici, u općini Lopare, od kada mu se gubio svaki trag.

Iz PU Bijeljina tada su naveli kako je nakon sveobuhvatne pretrage terena i preduzimanjem niza operativnih i istražnih mjera i radnji, pronađen osumnjičeni za krivično djelo ubistvo. 

Bojkić je tokom kriminalističke obrade priznao da je u svojoj porodičnoj kući u Jablanici kod Lopara ubio Stevića u noći 15. maja.

Tijelo je uklonio iz kuće kako bi prikrio dokaze, a potom ga sakrio u jednom napuštenom i devastiranom objektu u mjestu Jablanica kod Lopara, gdje ga je policija i pronašla.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh