open-navfaktor-logo
search
Poziv na razgovore
Koalicija za Mostar 2020 nudi SDP-u, NS-u i PMP-u programsku koaliciju, evo šta to znači
Koalicija za Mostar uputila je gradskim odborima SDP-a, NS-a i PMP-a u Mostaru poziv na političke razgovore sutra u 10 sati u prostorijama Centra za kulturu u Mostaru.
11.02.2021. u 13:34
get url
text

Kako su najavili iz Koalicije za Mostar, tema razgovora bit će mogućnost zajedničke programske koalicije, te se nadaju da će se iz pozvanih partija odazvati na sastanak. Uz poziv dostavili su i svoj prijedlog.

- Mi vijećnici Koalicije za Mostar 2020 nudimo programsku koaliciju vijećnicima iz SDP-a, NS-a, PMP-a na bazi izbornih programa koje su ponudile ove stranke u izbornoj kampanji. Prihvatamo program koji je ponudio BH blok da zajedno sa našom izbornom platformom bude temelj za programsku koaliciju i rad Gradskog vijeća u našem mandatu - naveli su u prijedlogu.

Predlažu da nakon prihvatanja i potpisivanja Programske koalicije dogovore i principe na kojima će predlagati i birati najsposobnije kadrove za pozicije u Gradu Mostaru, a koji mogu implementirati Programsku platformu.

- Ovo podrazumjeva da ćemo za gradonačelnika izabrati dr. Zlatka Guzina, kako bi se potpisana platforma i mogla implementirati - navodi se u prijedlogu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.