open-navfaktor-logo
search
Četiri kluba ranije odustala
Ko je stigao na sastanak premijerligaša u organizaciji Sarajeva?
Sastanak predstavnika klubova Premijer lige Bosne i Hercegovine, koji je organizovao Fudbalski klub Sarajevo, proći će sasvim sigurno bez predstavnika Željezničara, Zrinjskog, Širokog Brijega i Slobode.
29.04.2021. u 13:15
get url
text

Iako je jedna trećina premijerligaša zvaničnim saopćenjima poručila Sarajevu, kao organizatoru sastanka, da se na njemu neće pojaviti, predstavnici pojedinih klubova stigli su na sastanak.

Među prvima je stigao predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevom Damir Kasum i direktorica kluba Sabrina Buljubašić, a stigli su Mensur Mušija i Šemsudin Hasić, predsjednici Mladosti i Veleža, a u sastanku je prisustvovao i predstavnik FK Olimpik.

Ipak, pitanje je šta je s ostalim klubovima koji se do sada nisu oglasili, niti su njihovi predstavnici prisustvovali sastanku koji je počeo u 13 sati u sarajevskom hotelu Ibis Styles.

{$galerijaFotografija}

Napomene radi, rukovodstvo aktuelnog prvaka BiH organizovalo je zajednički sastanak klubova Premijer lige BiH na kojem bi raspravili i dogovorili određene korake i pravac djelovanja kada je u pitanju fudbal u Bosni i Hercegovini.

- Nalazimo se na prekretnici i mišljenja smo da samo mi klubovi našim zajedničkim djelovanjem možemo unaprijediti takmičenje u kojem učestvujemo, a na zadovoljstvo svih nas - navedeno je u dopisu Bordo kluba.

Sastanak premijerligaša 29.4.2021.
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.