open-navfaktor-logo
search
Porezna dugovanja
Ko je lažni patriota, a ko je izdao državu: Podaci pokazuju koga je Forto kritikovao
Ta je stranka, tvrde, patriotska i nije spremna na izdaju države, iako se Forto, sudeći prema ovom istupu, ne bi složio sa tim konstatacijama
26.12.2019. u 20:18
get url
text
Edin Forto
Edin Forto

Ako hoćete da srušite državu, nemojte plaćati porez. Precizno je na taj način premijer Kantona Sarajevo (KS) Edin Forto pojasnio pogubnost nepoštivanja obaveza prema državi.

- Puno se priča o patriotizmu. Ultimativni čin patrioizma je plaćanje poreza. Ko vam kaže da je patriota, a ne plaća porez, slagao vas je. Ne platiti porez je izdaja države – poručio je Forto sa sjednice Vlade KS koja je održana 4. decembra.

Na ovu tvrdnju komentar nije imao Fortin kolega iz Vlade, ministar finansija Amel Kovačević, koji je, podsjetit ćemo, bio akter afere "Panama papers" zbog otvaranja fiktivne firme u Hong Kongu s ciljem izbjegavanja plaćanja poreza.

Zamjerke na Fortin istup nisu imale ni njegove kolege iz Socijaldemokratske partije (SDP) BiH. Ta je stranka, tvrde, patriotska i nije spremna na izdaju države, iako se Forto, sudeći prema ovom istupu, ne bi složio sa tim konstatacijama.

Prema posljednjim javno dostupnim podacima Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), SDP-ov porezni dug iznosi 212.758,13 KM. Glavnica duga iznosi 205.026,39 KM, a kamate 7.731,74 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.