open-navfaktor-logo
search
Građani plaćaju
Ko će ovaj put hraniti policajce na LGBTI paradi, prošli put su Katica i Selimović zbog ćevapa zaradili krivičnu prijavu
MUP Kantona Sarajevo donio je odluku kojom se određuje postupak dodjele ugovora putem direktnog sporazuma za nabavku obroka za policajce koji će osiguravati "BH povorku ponosa", koja će biti odražana sutra u Sarajevu.
13.08.2021. u 13:44
get url
text

Kako se vidi iz odluke objavljene na zvaničnoj stanici MUP-a KS, procijenjena vrijednost nabavke iznosi 5.800 KM, bez PDV-a.

VEZANI TEKST - Prijavljeni Katica, Selimović, Jusko i Bašić: Od neprovodivog zakona, helikopterske jedinice do ćevapa na LGBT Prideu

- Zbog najavljenog javnog skupa "BH povorka ponosa" koji je potrebno osiguravati, a koji će se održati u Sarajevu, ukazala se potreba za angažovanjem policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo, kao i policijskih službenika iz ostalih kantona Federacije BiH, za koje je potrebno osigurati obrok, te je s tim u vezi neophodno provesti potrebnu nabavku, jer ista nije predviđena Planom nabavki MUP-a Kantona Sarajevo za 2021. godinu, niti izmjenama i dopunama plana nabavki - navodi se u posebnoj odluci koju potpisuje ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica.

VEZANI TEKST - MUP platio, Ćevabdžinica "Zmaj" zaradila: Koliko su policajci pojeli i popili za vrijeme Povorke ponosa

U odluci se dalje navodi da se za provođenje postupka nabavke zadužuje se Sektor komercijalnih poslova MUP-a KS, ali iz nje nije vidljivo ko će ove godine osigurati hranu za policajce.

Podsjetimo da je to 2019. godine bila ćevabdžinica "Zmaj", kojoj je tada plaćeno 8.400 KM budžetskog novca za nekoliko hiljada porcija ćevapa za policajce.

To se, između ostalog, našlo u krivičnoj prijavi koja je Tužilaštvu Kantona Sarajevo u martu ove godine podnesena protiv ministra Katice i komesara Nusreta Selimovića, a u kojoj je navedeno da su to učinili suprotno usvojenom planu nabavki, "prema vlastitom nahođenju i samovoljnim izborom isporučioca robe".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.