Diana Kajmaković

Široj javnosti je najpoznatija po tome što je zajedno sa Olegom Čavkom zastupala optužnicu protiv kriminalne grupe Zijada Turkovića, koja je ubijala, pljačkala i trgovala drogom. Kajmaković je ostala upamćena i po čuvenom "slučaju Živko Budimir" kada je tadašnjem predsjedniku Federacije BiH, kako su mediji izvještavali, montirala svjedoka-insajdera sa torbicom u kojoj je bio označeni novac. Nakon što je shvatila da njen "poduhvat" snimaju nadzorne kamere (snimak su naknadno objavili mediji), odustala je od priče o 47.000 maraka koje su trebale biti nađene kod Budimira, kao dokaz o mitu.

Tužilaštvo BiH je vršilo provjere protiv Kajmaković u vezi s predmetom koji je na Sudu BiH vođen protiv Fahrudina Radončića i ostalih. Naime, Diana Kajmaković se spominjala u presretnutim razgovorima koji su prezentovani na suđenju Radončiću i drugima. Kako je Radončić kazao u jednom od presretnutih razgovora, upravo ga je Kajmaković obavijestila da je u Dubrovniku vidjela Azru Sarić, ključnog svjedoka državnog Tužilaštva, sa Almirom Džuvom, bivšim direktorom OSA-e.

Radončićeva naklonost prema tužiteljici Kajmaković nije tajna – u Dnevnom avazu redovno je titulirana kao "heroina bh. pravosuđa", a njen suprug Armin je po političkoj liniji SBB-a imenovan za direktora Sarajevskog aerodroma.

Ozrenka Nešković

U širu javnost dospjela je nakon objavljenog audiosnimka razgovora direktora OSA-e Osmana Mehmedagića i Gordane Tadić. Razgovoru je tada prisustvovala i Ozrenka Nešković. Radni vijek provela je u Bijeljini, a za tužioca Tužilaštva BiH imenovana je u aprilu 2010. godine. Poznato je da je Nešković sa smijenjenom tužiteljicom Gordanom Tadić u prijateljskim odnosima. Nešković je u javnost dospjela i kada je državna tužiteljica Biljana Simeunović izašla u javnost sa tvrdnjom da su joj nudili da bude glavna tužiteljica u Bijeljini, a da zauzvrat povuče kandidaturu za člana VSTV-a. Kako je Simeunović tvrdila, Nešković je tada došla u njenu kancelariju i stavila joj takvu ponudu na sto. 

Ismet Šuškić 

Imenovan je za tužioca Tužilaštva BiH još 2005. godine. Poznat je po hapšenju Jerka Ivankovića Lijanovića i ostalih prije četiri godine, na dan početka predizborne kampanje. Mediji su za njega često navodili da uživa podršku Dragana Čovića i HDZ-a BiH. Postupajući je tužilac u istrazi o napadu na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima.

Milanko Kajganić

Poznat je kao odani kadar bivšeg predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije. Kajganić je preskočio sve niže pravosudne intitucije, te je bez tužilačkog iskustva 2014. imenovan za tužioca Tužilaštva BiH i to dok je na čelu VSTV-a bio Milan Tegeltija. Član je pregovaračkog tima Bosne i Hercegovine za proces pregovaranja Sporazuma o saradnji između EUROJUST-a, te je konsultat organizacije OSCE iz oblasti krivičnog prava.