Skandalozna odluka

Klub SDA: Fortina vlada preuzima model crpljenja budžetskog novca po modelu "Prointer"

Objavljeno: 23.10.2019. u 14:51

Podsjećamo javnost da je Bojana Škrobić Omerović i direktorica firme "Prointer", u kojoj je saradnik i Igor Dodik, sin predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, navode iz SDA

Edin Forto

FOTO: Damir Hodžić

Klub zastupnika SDA smatra skandaloznom odluku Vlade Kantona Sarajevo da, kroz odluku o dodjeli poticaja privrednim subjektima, dodijeli firmi Networks Int d.o.o. 50.000 KM, u okviru granta "pružanje stručne i savjetodavne pomoći za subjekte male privrede".

-Kako su ranije obavještavali mediji, među osnivačima firme Networks d.o.o. je Bojana Škrobić Omerović, a na sastancima sa predstavnicima institucija vlasti, kao predstavnik ove firme se pojavljivao i Gordan Memija, kum predsjedavajućeg SKS Elmedina Konakovića. Podsjećamo javnost da je Bojana Škrobić Omerović i direktorica firme "Prointer", u kojoj je saradnik i Igor Dodik, sin predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, kao i da je firma "Prointer" dobila niz tendera u entitetu RS - navodi se u saopćenju.

Očigledno je, kako dodaju, da se recept crpljenja javnog novca, kroz formu poticaja, koji je kroz "Prointer" patentirao u entitetu RS, sada prenio u Kanton Sarajevo, za lične interese kumova vladajuće garniture, a pod pokroviteljstvom Vlade Elmedina Konakovića i Edina Forte.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije