VEZANI TEKST - Usaglašena imena ministara u novoj Vladi Kantona Sarajevo 

U jednom trenutku se fokusirao na dešavanja u Sarajevskom kantonu, u vezi s formiranjem nove vlade. Izrevoltirano je kazao kako je nonsens da se u novoj postavci Vlade Kantona Sarajevo nalazi više ministara koji su završili DIF, nazvavši ih "nastavnicima fizičke kultre".

- Evo sada je napravljena nova Vlada Kantona Sarajevo gdje je pet nastavnika fizičke kulture. Pa stanite da vam kažem, to nema nigdje na svijetu - kazao je izrevoltirano Kljuić.

Zapravo je riječ o trojici ministara i svi su kandidati Naroda i pravde.

Podsjećamo, Adnan Delić (kandidat NiP-a za ministra privrede) rođen je 1985. godine u Doboju. Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu završio je 2016. godine.

Omer Osmanović (kandidat NiP-a za ministra za boračka pitanja) rođen je 1968. godine. Diplomirao je na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu 2011. godine.

Samir Avdić (kandidat NiP-a za ministra kulture i sporta) rođen je 1967. godine u Sarajevu. Magistar je menadžmenta u sportu, a obrazovanje je stekao na Fakultetu za sport i tjelesni odgoj Univerziteta u Sarajevu.