open-navfaktor-logo
search
Pali na ispitu
Ključni fudbaleri završili u džepovima Finaca, navijači se ne mogu prevariti
Pola navijača na stadionu Bilino polje u Zenici je aplaudiralo, a pola ih je zviždalo u 66. minuti utakmice Bosne i Hercegovine i Finske.
13.11.2021. u 21:15
get url
text

Trenutak je to kada su kod rezultata 2:0 za Finsku igru napuštali Miralem Pjanić i Rade Krunić. Fudbaleri od kojih su navijači u ovoj utakmici mnogo očekivali, a oni pokazali veliko ništa.

U izostanku najboljeg bh. fudbalera Edina Džeke, koji je i lider na terenu, neko je morao preuzeti njegovu ulogu i odgovornost.

VEZANI TEKST - Regionalni mediji o porazu BiH: Debakl, potop, nacionalna tragedija!
 

Logično je bilo da njegov izostanak i veliku štetu za bh. selekciju pokušaju ublažiti Pjanić i Krunić. Fudbaleri s mnogo jakih utakmica u nogama, igrači iz velikih klubova, fudbalski znalci.

Međutim, dvojac iz veznog reda nestao je s mape i završio negdje u džepovima finskih fudbalera. Bez konkretnog učinka napustili su igru pognutih glava. Ništa više od zvižduka nisu ni zaslužili jer navijači se teško mogu prevariti.

Pjanić je za 66 minuta imao 57 dodira s loptom, 34 tačna dodavanja iz 36 pokušaja, imao je osam ključnih dodavanja, šest uspješnih centaršuteva, jednu uspješnu dugu loptu. Izgubio je devet lopti. Šutirao je jednom prema golu, ali je bio neprecizan.

Krunić je uputio dva udarca prema golu, dva uspješna driblinga i samo 31 dodir s loptom, a izgubio je jednu loptu manje od Pjanića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.