open-navfaktor-logo
search
Izbjegla posjetu
KK Bosna prozvao gradonačelnicu Sarajeva: Da li uzalud čekamo vaš dolazak?
Iz redova bivšeg prvaka Evrope, Košarkaškog kluba Bosna, putem zvanične Facebook stranice prozvali su gradonačelnicu Sarajeve Benjaminu Karić.
03.08.2021. u 19:02
get url
text

Studenti nisu sretni zbog činjenice da je gradonačelnica pogazila dato obećanje da će posjetiti KK Bosna, iako su u klubu spremili i dres s prezimenom gradonačelnice i brojem 4.

- Kažu ko čeka, taj i dočeka...ali realnost je drugačija. Nakon niza upućenih poziva, poruka, emailova i javnih oglašavanja kada su u pitanju gradske, opštinske i kantonalne vlasti, dužni smo objasniti javnosti zašto to i radimo transparentno, jer se evidentno ne radi o slučajnosti, nego o namjeri. Iz godine u godinu se suočavamo sa euforičnim "obećanjima" kako treba podržati KK Bosna, kako je ona simbol grada i države i kojoj se mora pomoći, kako će se izdvojiti finansije (pa čak dobijemo i usmeno iznos)...od kojih se gotovo niti jedno ne ispuni - poručili su iz Bosne, te dodali:

- Skoro tri mjeseca, čekamo na obećanu posjetu gradonačelnice grada Sarajeva. Naglašavamo, posjetu! Kako bi svima bilo jasnije o čemu se radi, gradonačelnica je insistirala na dresu sa njenim prezimenom koji bi joj bio uručen (da je došla) još prije ramazanskog bajrama.
Prođe jedan, prođe i drugi bajram...a mi još uvijek čekamo - očito su razočarani u redovima bivšeg prvaka Evrope iz 1979. godine.

- Da li uzalud čekamo vaš dolazak gradonačelnice? Da li je KK Bosna preko noći prestala biti simbol grada i države? - upisali su na kraju saopćenja iz KK Bosna.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.