open-navfaktor-logo
search
Krizni štab
KCUS: Nijedan pacijent na respiratorima Srebrene maline nije umro
Krizni štab Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, u proširenom sastavu, obavještava javnost da nijedan pacijent koji je na bilo kojoj vrsti podrške ACM 812 A respiratora nije umro, navodi se u saopćenju Kriznog štaba KCUS-a. 
04.04.2021. u 17:00
get url
text
get url
text

- KCUS sa kompletnim medicinskim osobljem već više od godinu dana vodi bespoštednu bitku sa pandemijom COVID-19, radi očuvanja zdravlja stanovništva Kantona Sarajevo, ali i cijele FBiH. Rezultat te borbe su hiljade spašenih života i oporavljenih građana. Želimo uvjeriti naše građane da ćemo dati sve od sebe kako bi sačuvali njihove živote i zdravlje.

Zaprepašteni smo silinom nepravednih i užasavajućih napada upućenih prema KCUS.

MI SMO LJEKARI NISMO UBICE.

Ti koji nas brutalno vrijeđaju i pozivaju na linč, stavljajući nam metu na čelo, su ljudi čije smo živote spašavali ali i članova njihovih porodica. Oni će se prepoznati. Neka ih bude stid ako znaju šta to znači.

VEZANI TEKST - Otvoreno pismo KCUS-a: Širite nemir među građanima, herojski se borimo da spasimo živote

Poručujemo im da ćemo njihove prljave planove, uz svu nadljudsku borbu sa COVID- 19, osujetiti podnošenjem krivičnih prijava i pozivanjem nadležnog tužilaštva da ih promptno procesuiraju. Nećemo se izmaći pred ovolikom količinom zla i objeda, niti grubim kršenjem kodeksa profesionalnog ponašanja nekih medija i političara.

Takvo ponašanje inkriminirano je odredbom člana 363 St. 2 Krivičnog zakona FBiH. Napominjemo da su metode koje se koriste otvoreno huškačke i ispunjene govorom mržnje, da izazivaju strah i paniku kod građana koji su već iscrpljeni pandemijom COVID-19.

Pozivamo građane da ostanu mirni i da se pridržavaju svih propisanih mjera kako bi naša zajednička borba sa pandemijom bila još uspješnija. U toj borbi KCUS i naše hrabro i vrijedno osoblje, kao i do sada, davat će sve od sebe. Mi pozivamo ministra Vranića da sutra dođe u KCUS na sastanak u 9 sati sa anesteziolozima iz KCUS-a ali i svim ostalim uposlenicima koji učestvuju u liječenju COVID -19 bolesnika- stoji na kraju saopćenja. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.