open-navfaktor-logo
search
Selektor potvrdio
Kapiten Dzjuba odbio poziv u reprezentaciju Rusije zbog rata u Ukrajini
Valerij Karpin, selektor fudbalske reprezentacije Rusije, nije pozvao kapitena Artjoma Dzjubu u reprezentaciju zbog rata u Ukrajini, gdje živi rodbina korpulentnog napadača.
15.03.2022. u 15:25
get url
text

- Zbog teške situacije u Ukrajini, gdje žive mnogi članovi njegove porodice, Artjom se ovaj put izvinio i zamolio ga iz porodičnih razloga ne zovem na sljedeće reprezentativne akcije - objasnio je Karpin u intervjuu objavljenom na internet stranici Fudbalskog saveza Rusije (FSR). 

- Dogovorili smo se da ćemo ostati u kontaktu i pomno pratiti njegove daljnje nastupe za Zenit iz Sankt Peterburga - dodao je selektor.

Inače, Dzjubin otac je Ukrajinac iz Poltave. 

Nakon invazije ruskih vojnih snaga na Ukrajinu, Svjetska fudbalska federacija (FIFA) isključila je Rusiju iz dodatnih kvalifikacija za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u kojem bi se trebala igrati s Poljskom.

FSR uložio je žalbu Međunarodnom sportskom sudu u Lozani, koji bi svoju odluku trebao objaviti uskoro.

U svakom slučaju, reprezentacija Rusije će se okupiti od 21. do 27. marta, dodao je Karpin, a tačan raspored priprema i prijateljskih utakmica Rusi će naknadno objaviti.

- Iz logističkih razloga odlučio sam na ovogodišnje pripreme ne pozivati ​​igrače koji igraju u stranim evropskim klubovima - zaključio je Karpin. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.