Očekuje se da će učešće u radu tribine uzeti član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, najavljeno je iz Predstavništva. Ovo je jedna u nizu tribina koje organizira vlasnik ova dva portala, Đuro Bilbija. Do sada su teme bile "Republika Srpska pred novim izazovima", "Referendum o secesiji BiH 1992. i stvaranje Republike Srpske - 27 godina kasnije", "Zašto Republika Srpska neće u NATO", "Izvorni Dejton ili mirni razlaz u BiH"...

Na tribini će govoriti Vladislav Jovanović, Nenad Kecmanović, Milomir Stepić, Srđa Trifković, Zoran Milivojević, Predrag Ćeranić, Aleksandar Pavić, Siniša Ljepojević, Dušan Proroković, Željko Budimir, Aleksandar Vranješ i Srđan Perišić.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Представништво Српске у Србији (@predstavnistvorsbg)

Učesnici Tribine iznijet će svoja gledišta na brojna pitanja vezana za temu koja je aktuelizovana nedavnim razgovorom novog američkog izaslanika za Balkan Gabriela Escobara sa Dodikom:

- Da li neuobičajeno oštar odgovor srpskog lidera na nove prijetnje i ucjene iz Washingtona označava prekretnicu u odnosu Republike Srpske prema međunarodnoj zajednici?

- Kakvim rezultatima se može pohvaliti Zapad nakom četvrt vijeka pokušaja da prekrajanjem Dejtona utjera Republiku Srpsku u jedinstvenu BiH?

- Može li se reći da se BiH već raspala samo što arogancija moći više ne jedine supersile to neće da potvrdi?

- Da li su sva politička sredstva pritiska potrošena?

- Koliko srpski narod može da bude slobodan pod protektoratom, visokim predstavnikom i bonskim ovlaštenjima?

- Zašto Republika Srpska želi samostalnost u odnosu na BiH?

- Koliko Republika Srpska može da računa na podršku Srbije, odnosno Rusije i Kine u borbi za slobodu i samostalnost u okviru izvornog Dejtonskog sporazuma ili mirnog razlaza?