open-navfaktor-logo
search
Finiš kvalifikacija
Kakva je matematika Ukrajine pred gostovanje Zmajevima?
Narednog mjeseca igraju se utakmice 9. i 10. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, nakon kojih će biti poznato da li će Zmajevi dohvatiti baraž.
13.10.2021. u 20:22
get url
text
FOTO: FSBiH

Remijem protiv Ukrajine, bh. tim je zadržao šanse da osvoji drugu poziciju u grupi i za to će nam biti potrebno minimalno četiri boda - pobjeda protiv Finske (13. novembra) i remi sa Ukrajinom (16. novembra).

A osim u taboru BiH, matematikom se bave i Ukrajinci. Svjesni su da im je za plasman u baraž potrebna pobjeda protiv Zmajeva na Bilinom polju, a da Finci ne osvoje više od četiri boda (gostuju BiH i dočekuju Francusku).

VEZANI TEKST - Za baraž potrebna četiri boda, poraz od Finske srušio bi snove Zmajevima

Ukrajinci se potajno nadaju bi im se mogli poklopiti određeni rezultati. Tako priželjkuju da BiH i Francuska odigraju bez pobjednika, te da Francuska slavi u Helsinkiju. Tada bi im za drugu poziciju bio dovoljan i remi sa Zmajevima...

Plasman u baraž izborit će drugoplasirane reprezentacije iz svake od deset grupa, te dva najbolja tima u Ligi nacija (uzimaju se u obzir samo pobjednici grupa). Plasman na SP, kroz baraž, izborit će tri reprezentacije.

Svjetsko prvenstvo će se održati u Kataru od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine.

Raspored do kraja kvalifikacija

13. novembar

BiH - Finska (15 sati)
Francuska - Kazahstan (15)

16. novembar

BiH - Ukrajina (20.45)
Finska - Francuska (20.45)

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.