open-navfaktor-logo
search
Novi trener
Kako su navijači Sarajeva reagovali na izbor Mirze Varešanovića?
Fudbalski klub Sarajevo danas je imenovao novog trenera.
12.12.2022. u 17:10
get url
text

Iako je prošle sedmice bilo gotovo izvjesno da će na klupu Bordo tima sjesti Robert Prosinečki, uslijedio je veliki preokret i za trenera je imenovan Mirza Varešanović.

VEZANI TEKST - Mirza Varešanović novi trener FK Sarajevo

Bivšem igraču i sportskom direktoru koševskog premijerligaša ovo će biti drugi put da sjeda na klupu trofejnog bh. tima. Prvi put je to bilo u periodu od aprila 2010. do juna 2011. godine kada je predvodio Sarajevo na 43 zvanične utakmice ostvarivši skor od 23 pobjede, 11 remija i devet poraza.

Zanimljivo je pogledati i reakcije navijača na imenovanje Varešanovića.

Na zavničnoj Facebook stranici FK Sarajevo ispod vijesti o izboru novog šefa stručnog štaba ispisano je više od stotinu komentara. Dok pojedinci osuđuju potez Uprave, drugi podržavaju dolazak Varešanovića.

- Hahaahah jel se šalite? Pa gdje je imao zadnji angažman? Koga je vodio zadnji put i prije koliko? Pa stvarno.

- Nije čovjek ni počeo odmah kritike. Neka se dokaže valja li ili ne. Sezona nam je svakako propala, a nama izgleda ni dolazak Fergusona ne bi zadovoljio mase. Potrošili smo mi puno dobrih trenera zbog propalih nazovi pojačanja. Pustimo čovjeka da radi, a sudit ćemo mu po rezultatima.

- Sa srećom legendo naša.

- Šta god ko rekao ili mislio sad je i definitivno jasno da ljudi u klubu na čelu sa gosp. Mirvićem namjerno NE znaju da vode i NE žele da FK Sarajevo bude ono što bi i trebalo da bude sa "Investitorima", a to je da se izdignu iznad ovog blata zvanog PL BiH... Ipak za njih je bolje ovako malo sa Turcima transfere raditi pola na racun, a pola ispod stola, napraviti kakav niz bez pobjede recimo pet tekmi i uzeti pare u Malezijskim kladionicama, jer kako drugačije vratiti uloženih 9,7 miliona KM! Izlazak u Evropu izgleda nije nužan, a i što bi ili se varam možda to "završimo" sa Vicom... Jedno veliko bravo gosp. Mirviću.

- Samo da vas podsjetim da mi na proljeće u 15 dana čekamo Zrinjski pa četiri dana kasnije ide derbi, zatim za tri dana gostujemo Širokom Brijegu i onda čekamo Velež. Ko ovo preživi svaka mu čast.

- Samo sa domaćim kadrom iz vlastitih redova može se doći do rezultata. Dobar potez i neka je sretno.

- Ja da sam Mirza i da čitam ove komenare navijača istog momenta bi se povukao. Ima nešto preče od novca, to se nekad zvalo čast, obraz.

- Sretno Mirza i puna podrška! Definitivno bolji izbor od Prosinečkog, bar neko ko voli klub. Kad su klub mogli voditi Marinovići, Sabljići, Vasoski i dr. može vala i treba dobiti i Mirza šansu. A vi koji odmah pljujete, zaboravljate da je Mirza kad je vodio klub, koji je tad bio skoro pred gašenjem, izvukao maksimum od te ekipe, u takvim uvjetim i zauzeo drugo mjesto na tabeli. A pri tome i dao šansu mnogim mladim igračima. Bar nemojte pljuvati, dok čovjek ne počne raditi.

- Čovjek koji nije četiri god nigdje radio, a i to što je prije radio nigdje rezultat nije napravio. Čestitam evropsko Sarajevo što se ovim potezom raje i raje još otjerali sa utakmice i ubili ih u pojam o evropskom Sarajevu. Umjesto da se traži trener tipa Bjelice, Keka, Mamića koji će stat kad ne ide i na sebe preuzeti, skinuti pritisak sa igrača kod nas se angažuje Varešanović.

- Kad su ga svi tjerali samo nas nekolicina sa istoka ga je podržavali. Govorim o njegovom prvom mandatu kao trenera FK Sarajeva. Sa našom djecom i par iskusnih igrača čini mi se da smo tad bili drugi na tabeli. Opet ću ga podržati, ali će imati veliki problem zbog Dala. Momak nije ništa pokazao bar za sad, a ako ga bude i dalje gurao, a znamo da hoće onda se bojim da neće dugo ostati na klupi Sarajeva... Sretno Mirza.

- Klub pun novca, ali nažalost bez bilo kakve vizije i stručnog kadra u upravljačkim strukturama. Kakav god da trener dođe, ovdje ne može napraviti ništa ove sezone.

- Sve naj sretno Mirza i stručnom štabu sva sreća i bez povreda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.