open-navfaktor-logo
search
Sretno, Dijamantu
Kakav prvi dan za Edina Džeku u Interu: Zadužio devetku i nastavio "rešetati" mreže
Kakav dan za Edina Džeku. Kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine od srijede je u Milanu, a tek danas se pojavio u opremi Intera.
14.08.2021. u 20:21
get url
text

I odmah je zaigrao, te postigao prvi gol u novom klubu. No, krenimo redom...

VEZANI TEKST - Edin Džeko postigao prvjenac za Inter

Nakon što je prije tri dana u poslijepodnevnim satima uspješno prošao ljekarske preglede, očekivalo se da će istog dana potpisati ugovor sa prvakom Italije. Međutim, iznenada je sve stalo.

Tek danas italijanski mediji objavili su da je "zapelo" oko julske plaće u Romi. Džeko nije želio oprostiti 400.000 eura, koje je pošteno zaradio, a Vučica nije željela da mu isplati zarađeni novac... Sve je vodilo ka tome da našeg golgetera danas nećemo gledati na terenu (dobio je dozvolu Rome da trenira individualno), ali je uslijedio preokret.

Sat prije utakmice protiv kijevskog Dynama ugledna Gazzetta objavila je da su Džeko i Roma postigli dogovor. Džentlmenski. Dijamant je oprostio pola plaće, kako bi dobio zeleno svjetlo za nastup u dresu Intera.

{$galerijaFotografija}

I odmah je zauzeo mjesto u startnoj postavi. Od Lukakua je preuzeo devetku i nastavio "rešetati" mreže na terenima u Italiji.

Da će biti veliko pojačanje potvrdio je magičnom petom u 13. minuti kojom je inspirisao Sensija da kopira njegov potez, iz čega je Barella pogodio za vodstvo Intera.

Šest minuta kasnije promašio je nemoguće... Vjerovatno od prevelike želje da se odmah dokaže, nakon ubačaja iz kornera, sa dva metra poslao je loptu "nebu pod oblake".

Ipak, u 34. minuti ispravio je "grešku" iz 19. minute. Istrčao je kontru, predriblao istrčalog golmana Dynama i pogodio za 2:0.

Na poluvremenu je zamijenjen...

Ako se po jutru dan poznaje, onda će Džeko vrlo brzo postati ljubimac navijača Intera, a nas, Bosance i Hercegovce, nastavit će uveseljavati kao i u vrijeme kada je nosio dresove Wolfsburga, Manchester Cityja, Rome. Jer, gdje god je kročio BiH je prezentovao u najboljem svjetlu.

Sretno, Dijamantu!

dzekson5.jpg
1 od 18
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.